Serie om kvinner i styrer
– Et samfunnsproblem at en liten andel menn har tilgang på stor andel av styrevervene
Dealflow-sjef Stine Sofie Grindheim Simonsen mener det må skje en endring i styrerommene. Programleder Nelly N. Karimi ved Universitetet i Stavanger mener kandidater med startup-bakgrunn er særlig egnet for styrer.
Belyser problem: Programleder Nelly N. Karimi (fra venstre) ved Universitetet i Stavanger og daglig leder Stine Sofie Grindheim Simonsen i Dealflow.
Foto: Presse
– Det er et samfunnsproblem at en liten andel menn har tilgang på en stor andel av styrevervene, sier Stine Sofie Grindheim Simonsen, daglig leder i vekstselskapet Dealflow.
Simonsen deler bekymringen med sine følgere på LinkedIn.
Sitatet er et ordspill på uttalelsen til Simen Velle, lederen i Fremskrittspartiets Ungdom, om at et lite antall menn har tilgang på stor andel kvinner.
Simonsen har tidligere uttalt seg om drikkekultur i startupverden.
Nå er hun tydelig på hva hun mener om kjønns- og maktbalansen i det gjennomsnittlige norske styrerommet.
– For å lage de beste løsningene, og skape mest mulig verdi i aksjeselskaper, trenger vi et mangfold i styrene. Dette mangfoldet er ikke der i dag, og vi trenger en bredde av kandidater for å få det, sier Simonsen.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.
Frem mot kvinnedagen har Shifter publisert en serie om kvinner i styrer.
I denne saken foreslår vi over hundre styrekandidater.
Vi har også snakket med gründer Monica R. Langeland som skal arrangere «verdens første styrekurs for menn», og styreveteran og gründer Wenche Teigland som har hatt 26 styreverv - og som deler sine viktigste styretips.
Stor interesse
Etter at oversikten over kvinnelige styrekandidater ble publisert tidligere denne uken har Shifter fått en rekke tilbakemeldinger - fra enkeltpersoner, startupmiljøer, kandidater på listen og gründere som ønsker å være med på listen.
Det gjør at vi nå utvider listen. Kommer vi opp i 200 i løpet av kvinnedagen?
Kandidatene på listen har erfaring som gründere eller de har jobbet tett på startups på annen måte.
Programsjef Nelly Narges Karimi ved avdeling for innovasjon ved Universitetet i Stavanger forklarer hva som gjør nettopp denne kompetansen nyttig inn i et styre. Hun har selv erfaring fra oppstartselskaper både i Silicon Valley og Stavanger.
– Erfaring med oppstartsselskaper fremmer tilpasningsevne, ressursbruk, evne til risikotaking og motstandskraft, og gjør teamene godt rustet til å håndtere utfordringene og mulighetene i oppstartsmiljøet og lykkes i lederroller, sier Karimi.
Vet du om noen som bør være på listen? Tips oss på redaksjonen@shifter.no.