Investeringssjef Christopher Hjelseth og daglig leder Vidar Aksland er de to eneste gjenværende ansatte i Finstart Nordic.
Investeringssjef Christopher Hjelseth og daglig leder Vidar Aksland er de to eneste gjenværende ansatte i Finstart Nordic.

Finstart Nordic blir rendyrket investeringsselskap: Savner nye selskaper å putte pengene i

Å bygge selskaper fra bunn viste seg å være vanskeligere enn ventet. I fjor høst trakk eieren Sparebank 1 SR-Bank i bremsen og dermed var det slutt på Finstart Nordics oppstartsfabrikk.

Publisert Sist oppdatert

– Erfaringen vi har gjort med Finstart Labs/Oppstartsfabrikken siden starten, er at vi må spille på gründerdrivkraften hos dem som har jobbet med en idé over tid og investere i slike selskaper, heller enn å bygge dem fra bunn selv, sier Vidar Aksland, daglig leder i Finstart Nordic.

Selv om Sparebank 1 SR-Bank har tatt grep om virksomheten, er Aksland tydelig på at banken fortsatt ser Finstart Nordic som et viktig virkemiddel for å kunne gjøre investeringer som gir strategisk verdi for banken.

– Det er fortsatt viktig å finne de mest innovative produktene og tjenestene. Det er høy konkurranse i både privat- og bedriftsmarkedet, og bankene blir utfordret på flere områder. På betalingsløsninger har vi tapt markedsandeler til aktører som Klarna, på sparing går marginene ned. Det vil fremover kunne merkes på andre områder også, sier Aksland.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her