F.v. Quesnay-sjef Philip Røer, Henna Raknes, driftsdirektør i Stacc, adm. direktør i Stacc Geir Hamre Nordrik, driftsdirektør Marie Holter i Quesnay og Henk Weidenfeld, teknologidirektør i Quesnay.

Fintech-selskapet Stacc kjøper startup

Nå planlegger Bergen-selskapet å gjøre flere oppkjøp i Europa. – Vår målsetning er å bevise at norsk finansteknologi ikke står tilbake for noe internasjonalt, sier Stacc-sjef Geir Hamre Nordrik.

Publisert Sist oppdatert

2021 har så langt vært et godt, og svært aktivt, år for det bergensbaserte fintech-selskapet Stacc. I april annonserte det oppkjøp av Escali Financial Systems. I mai fulgte Stacc opp med å lande en storavtale med Innovasjon Norge om å levere en komplett løsning for saksbehandling av lån, tilskudd og garantier til norske bedrifter, og i august tok selskapet over teknologien til utfordrerbankene Easybank og Brabank.

Alt er en del av forberedelsene for en planlagt europeisk ekspansjon. Nå har nok en viktig brikke falt på plass.

Stacc kjøper nemlig 100 prosent av aksjene til det fire år gamle oppstartsselskapet Quesnay, som spesialiserer seg på løsninger innen compliance for bank- og finansnæringen. I fjor vår ble selskapet plukket ut til å delta i Finanstilsynets regulatoriske sandkasse, foran aktører som DNB og IOTA. Quesnay har sikret seg store kunder som Pareto, SEB og Sparebank 1 Markets.

– Oppkjøpet av Quesnay kompletterer Stacc sitt eksisterende programvaretilbud innen compliance-området. Markedet for dette har vokst kraftig de siste årene drevet av nye og harmoniserte regelverk fra EU, sier Geir Hamre Nordrik, administrerende direktør i Stacc.

– Vi tror vi bare har sett starten av dette både i Norge og andre europeiske land og forventer derfor at Quesnays produkter vil bidra til å ytterligere akselerere Staccs vekst fremover.

Transaksjonen gjennomføres med en blanding av kontanter og aksjer. Quesnay blir et 100 prosent eid datterselskap av Stacc. Partene kommenterer ikke kjøpesummen.

Flere oppkjøp på gang

Stacc har tidligere kommunisert en tydelig ambisjon om å bli en internasjonal finansteknologiaktør. Først står Norden for tur, og deretter resten av Europa.

Ifølge Nordrik ser selskapet nå etter ytterligere oppkjøp, primært utenfor Norge.

– Sverige vil være det naturlige første marked, men vi er også i dialoger med aktuelle oppkjøpskandidater i kontinental-Europa, sier han.

Planen er å fortsette å finansiere oppkjøpene med en blanding av aksjer og kontanter, forteller Stacc-sjefen.

– Vår målsetning er å bevise at norsk finansteknologi ikke står tilbake for noe internasjonalt - det er det vi rigger oss for nå, både strategisk og finansielt avslutter Nordrik.

Dobler omsetningen

Quesnay hadde i 2020 en omsetning på 26 millioner og et driftsresultat på rundt én million kroner. Staben består av 30 ansatte, inkludert et utviklingsteam i Serbia. Hovedkontoret er i Oslo.

Stacc har sin opprinnelse i Knowit-selskapet CVision, og har siden oppstart i 2016 mer enn tidoblet inntektene sine. I dag har selskapet rundt 120 ansatte.

Med oppkjøpet av Quesnay vil omsetningen for Stacc-konsernet totalt sett passere 180 millioner i 2021. I fjor var omsetningen på 103 millioner kroner.