oppbud

Fleks er konkurs

Bilabonnements-tjenesten har meldt oppbud. 

Publisert Sist oppdatert

Bilabonnements-tjenesten Fleks as har meldt oppbud mandag. Det bekrefter selskapet via egne nettsider. 

Det var bransjenettstedet BilNytt som meldte om oppbudet først. 

«Fallet i bruktbilpriser, økte rentekostnader og svekket kjøpekraft har resultert i et svært krevende halvannet år for bilabonnementsselskapet Fleks AS, og selskapet har det siste halvåret jobbet for å få på plass en restrukturering av gjelden sammen med kreditorer og eiere», opplyser Fleks i en pressemelding. 

Søndag kveld konkluderte styret med at man ikke har kommet i havn med en løsning som gir tilstrekkelig forutsigbarhet fremover, og besluttet dermed å begjære oppbud mandag morgen. 

– De ytre faktorene som har rammet norsk næringsliv og i stor grad norsk bilbransje har svekket mulighetene for å lykkes i en bransje der Fleks som spydspiss, i stor grad må bære kostnadene for modning og kunnskapsbygging, skriver Sverre R. Kjær, styreleder i Fleks as. 

Mandag 13. mai har selskapet derfor sendt ut en e-post til alle kunder med informasjon om hva som skjer med kundeforholdet videre: 

«Bilparken vår eies av flere ulike aktører. Hva som skjer med abonnementet ditt avgjøres av hvem som eier bilen du har i dag», står det i e-posten. 

Oppnevnt bobestyrer vil fra mandag overta alt ansvar for Fleks, og det vil bli gjennomført en styrt avvikling. 

Tøft år

– Det er svært trist å erkjenne at dette eventyret nå er over, når vi samtidig er blitt tryggere på at forretningsmodellen vil lykkes til slutt og vi er mer sikre på at bilabonnement vil bli en av de vesentligste eierformene i årene som kommer. Timing er et viktig element innovasjon og vi var kanskje for tidlig ute, skriver Petter Utengen, daglig leder i Fleks. 

Fleks har vært en utfordrer til tradisjonelt bileierskap siden 2019, og har siden da vært en av de største tilbyderne for bilabonnement i Norden. I løpet av tiden frem til konkursen har de levert abonnement til over 14.000 kunder i privat- og bedriftsmarkedet. 

Fleks eies i hovedsak av Sparebank 1 Mobilitet og Bertel O. Steen. Resten eies av flere småaksjonærere, deriblant Utengen selv. 

Mellom 2019 og 2022 tapte selskapet 248 millioner kroner, skriver Bilbransje24.

Resultatene for 2023 er enda ikke klar. Utengen har tidligere uttalt at fjoråret var hans tøffeste som Fleks-leder så langt til nettavisen. 

Selskapet har 52 ansatte i følge Proff.no. 

– Nå handler det om å sammen med eierne våre ta vare på de fantastiske folka som jobber i Fleks og sikre at de får en så myk landing som mulig, skriver Utengen videre i pressemeldingen. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.