Flere asiatiske land tok tidlig i bruk apper for å spore smitte. Nå kommer flere og flere vestlige land etter, deriblant Norge.
Flere asiatiske land tok tidlig i bruk apper for å spore smitte. Nå kommer flere og flere vestlige land etter, deriblant Norge.

Går lengre enn mange: Men slik skal den norske appen for å spore smitte bli et verktøy for å åpne opp samfunnet igjen

Folkehelseinstituttet har fått kritikk for løsningene i sin smittesporingsapp. Men GPS-løsningen kan gi fordeler når skoler, barnehager og resten av samfunnet skal gjenåpnes, mener Simula og Folkehelsa.

Publisert Sist oppdatert

Mens Singapore, og åtte europeiske land med Tyskland i spissen, kun bruker Bluetooth og lokal lagring i sine apper for smittesporing, vil norske myndigheter gå lengre i sin informasjonsinnhenting.

Appen som utvikles av statlige selskapet Simula Research Laboratory for Folkehelseinstituttet (FHI), vil spore brukerne via både GPS og Bluetooth, og lagre alle data kryptert i skyen.

Dermed vil nordmenn sende informasjon ikke bare om hvem de har møtt og potensielt smittet, men også om hvor de har vært til enhver tid. Hvis de får påvist koronasmitte, vil alle appbrukere de har hatt nærkontakt med, få SMS om at de kan ha blitt smittet og hvilken dag kontakten skjedde.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her