Heidi Frost Eriksen har takket for seg i Greps.

Greps-sjef Heidi Frost Eriksen innså at hun hadde laget en strategi som gjorde at hun ikke lenger passet inn

- Det er en styrke i å være ærlig med seg selv, og se at det er riktig at jeg lar noen andre ta over, sier den profilerte gründeren som nå jakter ny jobb.

Det har blitt mange «virtuelle kaffekopper» de siste dagene, etter at Heidi Frost Eriksen fortalte på LinkedIn at hennes tid i Greps var over. Nå er hun i det hun kaller utforskermodus. Hun vil ta tiden til hjelp, før hun bestemmer seg for hva neste steg vil bli.

I mellomtiden forteller hun Shifter om exiten fra det som har vært hennes «hjertebarn» de siste årene, etter at hun gikk fra suksess-startupen Huddly i 2018.

Passet ikke i strategien

Utenfra har det vært lite å si på jobben Heidi Frost Eriksen har lagt ned. Slik har det også vært innenfra i selskapet som tidligere het Technebies. Frost Eriksen har landet både kapital og kunder til Greps og deres teknologi for å teste og validere kunnskapen til utviklere – frem til nå først og fremst et verktøy for bedrifter som skal rekruttere.

Når hun nå likevel velger å forlate skuta, er det fordi hun ser at hun ikke passer i den nye strategien som er lagt for selskapet - en strategi som hun som CEO selv har vært sterkt delaktig i å utforme.

– Greps bygger en ny produktlinje på toppen av kjerneteknologien, der vi vrir fokuset direkte mot utviklere som kunder. Med den endringen trenger vi en ny type daglig leder. Det må være en som kan snakke med mye tyngde i utviklermiljøene, og kan programmere. Min styrke ligger i salg og markedsføring.

– Så du har ikke vært uenig i strategien?

– Nei, jeg har vært en promotor for den strategien. Selskapet får på denne måten flere ben å stå på. Men med det nye produktet vil vi henvende oss mot enkeltutviklere som vil måle og få validert egen kompetanse. Det er behov for en som kan fronte dette, en som kan skape tillit hos utviklere, og jeg kan ikke skrive en eneste kodelinje.

Ærlig med seg selv

Til grunn for det som i starten het Technebies lå en plattform for autentiske simuleringer av utfordringer en utvikler kan komme opp i, forankret i over ti års empirisk forskning av gründer Gunnar Bergersen.

Frost Eriksen ble som medgründer med på å ta selskapet fra dette «forskningsstadiet», til det som i dag fremstår som en sterk merkevare, med betalende kunder i åtte land.

– Dette handler ikke om at jeg ikke brenner for det Greps skal gjøre, og vi har lagt en utrolig spennende strategi for tiden fremover. Men det er en styrke i å være ærlig med seg selv, og se at det er riktig at jeg lar noen andre ta over. Dette var mitt valg.

Hun har som medgründer fortsatt aksjer i selskapet, men går over i en rolle som rådgiver og investor, mens hun har gått i tenkeboksen for å finne ut hva hun vil videre.

Hjerte for tidligfase og impact

Frost Eriksen bedyrer at hun ikke har løypa klar. Hun har tung salgserfaring også fra store teknologiselskaper, men selv om hun ikke har bestemt seg, tyder lite på at dette blir veien hun går.

– Jeg elsker «underdogs», og jeg liker startup- og scaleup-verden veldig godt. Det frister mer enn å jobbe for store corporates. Jeg kjenner hjertet banke for tidligfase-selskaper. Og tech er min greie.

Det er også viktig for henne at selskapet hun skal inn i, løser reelle problemer, at produktene har en positiv påvirkning på kloden og i samfunnet.

- Inntekter er viktig, men når man klarer å kombinere det med å gjøre verden litt bedre, brenner jeg litt ekstra.

– Hvor lang tid har du gitt deg selv på å finne noe nytt?

– Jeg har ikke satt en frist, men jeg ser jo at noe vil dukke opp. Ikke minst har jeg også sett hvor mange flinke og fine folk jeg kjenner, som har tatt kontakt de siste dagene.

– Er det aktuelt å starte helt på scratch med en ny gründeridé?

– Ja, men akkurat nå går jeg ikke med den ideen i magen. Men møter jeg en medgründer med den rette ideen, og vi finner tonen, så kan det bli det også.

Vil investere

– Mange tidligere entreprenører blir investorer for tiden, er det aktuelt for deg?

– Jeg er jo mikroinvestor allerede i så måte, og er inne i noen selskaper på hobbybasis, hos folk jeg kjenner. Det skal jeg fortsette med.

– Fulltidsinvestor i et VC-selskap, da?

– Jeg er nok ikke den som scouter etter selskaper, men jeg brenner for kommersialisering og kundene. Så lenge min profil passer inn, og jeg får bruke det jeg er god på og synes er gøy, så har jeg en ganske bred range for hva som kan være aktuelt.