Hadde 150 interesserte investorer etter turen innom startupmaskinen som løftet Airbnb og Dropbox, men trengte egentlig ikke penger
Det norske edtech-selskapet Scrimba ble nedrent av potensielle investorer etter Y Combinator, men nøyde seg med fem millioner kroner.
Scrimba har utviklet en plattform for å lære å programmere. Løsningen kombinerer video og interaktive oppgaver, og skal være en helt ny måte å lære å kode på. Målet er å bygge en utdanning som er bedre og billigere enn universitetene.
I sommer kom Scrimba med på det som regnes som verdens beste akselerator, Y Combinator.
Gjennom programmet har de fått med seg ed-tech-investoren Amasia.
– Det var tre mega-intense måneder. Vi fikk hjelp fra veldig flinke og inspirerende folk, og ble med i et knallbra community, forteller medgründer Per Borgen.
150 interessenter
Teamet deltok i august på en Demo Day hvor de pitchet for 1000 investorer.
– Investorene kunne melde seg som interessenter i form av «likes», og vi fikk over 150 interessenter. Det var veldig overveldende at så mange var interessert, så det var litt over styr.
Men Scrimba trengte egentlig ikke penger. I august kunne de melde at de var lønnsomme etter å ha endret forretningsmodell.
– Vi vurderte faktisk om vi skulle hente penger eller ikke, ettersom vi strengt talt ikke hadde behov for mer penger. Men vi så på det slik: Uansett om vi henter penger eller ikke, er det lurt å bygge relasjoner med gode investorer for fremtiden, så derfor booket vi møter med de vi syntes var interessante.
Kunne hentet mer
Etter å ha møtt et titalls investorer, falt de på utdanningsteknologi-investoren Amasia, som tidligere har investert flere runder i SkillShare.
– Vi følte med en gang at de var en god «fit». De tok visjonen og skjønte potensialet kjapt. Og så er de en dreven edtech-investor, så de kan hjelpe oss på mange måter utover det finansielle.
Teamet ble enig om å hente penger.
– Fem millioner er en veldig liten runde i YC-sammenheng. Vi kunne hentet mye mer, men vi valgte å ikke gjøre det. Penger vil ikke løse så mange av de kortsiktige utfordringene våre. Vi har et lite, men effektivt team som setter kvalitet over kvantitet. Så selv om vi kommer til å ansette fremover, så er vi veldig opptatt av å finne de riktige folkene, forklarer han.
Med på runden har de også fått Alliance Venture, som var en tidlig investor i selskapet. Selskapet ønsker ikke å gå ut med prissetting i emisjonen.
Mange ønsket omskolering
I løpet av programmet lanserte Scrimba også sitt største utdanningsløp, kalt «The Frontend Developer Career Path». Tidligere har de solgt kurs enkeltvis, og Shifter har blant annet skrevet om deres inntektsvekst. Men med en abonnementsmodell får de nå gjentakende inntekt.
– Utdanningen vår tar deg fra du skriver din første linje med kode til du får din første jobb. Det er en abonnementsløsning, og man gjør det i sitt eget tempo. Og vi har allerede sett tydelige tegn på at det fungerer. Det er mange studenter har fått jobb til tross for at Career Path’en bare har eksistert i litt over tre måneder. Det er kjempegøy å se.
Borgen forteller at corona-situasjonen også ga et boost.
– Vi så allerede i mars at vi fikk mye mer bruk og høyere inntekter. Folk trengte det og mange ønsket å omskolere seg. I tillegg kan færre være på universitetene. Så læringsteknologi er mer brennhett enn noen gang.
Visjonen deres er nå å skape en skole som er like bra som Stanford - til prisen av et treningssentermedlemsskap.
– Jeg tror ikke verden går tilbake til slik den var før coronaviruset. Og behovet for programmerere kommer bare til å vokse. Så jeg tror vi er på rett sted til rett tid, sier Borgen.