mental helse
Hamstrer fra startup-miljøet: Rekrutterer fra Otovo, Favrit, Askeladden og Schibsted
Konfidens satser på nettverk med Askeladden-gründer Martin Schütt og Lars Syse Christiansen fra Otovo og Wanda blant investorene.
Fra venstre: Aleksander Erichsen, Tomas Fagerbekk, Henrik Nerdrum, Aslak Hollund, Morten Noddeland.
Foto: Konfidens
Askeladden-gründer Martin Schütt er blant investorene i Konfidens, som utvikler en internasjonal plattform for behandlere innen psykisk helse.
Forretningsmodellen er en form for fast lisensbetaling (SaaS) for basis-pakken, med muligheter for tilleggsmoduler som koster ekstra.
Nå ruster selskapet seg for vekst og internasjonalisering med to skarpe ansettelser: Henrik Nerdrum melder overgang fra Schibsted og Aslak Hollund fra restaurant- og betalingstjenesten Favrit.
Rekrutterer fra økosystemet
– Dette er strategisk viktige ansettelser for oss. Hovedfokuset de neste 12 månedene er lansering av en automatisert betalingsløsning og skalering til nye markeder i Europa. Aslak har god kjennskap til betaling fra sin tid i Favrit og Henrik har jobbet på Schibsteds dataplattform som håndterer millioner av brukere over hele Norden. Dette er viktig kompetanse når vi nå starter arbeidet med å skalere Konfidens til flere europeiske markeder. At han er flytende i fransk er heller ingen ulempe. sier daglig leder Aleksander Erichsen.
Tidligere har Konfidens hentet to utviklere som var sentrale i oppstarten av Otovo, til ledende roller. Tomas Fagerbekk og Morten Noddeland bidro til å skalere det norske solcelleeventyret fra et lite kontor i Oslo til et internasjonalt vekstselskap med over 200 ansatte, før de i fjor gikk inn som medgründere i Konfidens.
– Er det bevisst at dere rekrutterer folk med bakgrunn fra andre startups?
– Ikke egentlig. Vi ønsker å ha folk som skjønner hva det innebærer å jobbe i en startup. Det er en annen mentalitet enn man har i en jobb i et konsulenthus. Man må investere i prosjekter over tid og kanskje få betalt mer i aksjer enn høy lønn. Fokuset på produkt er nok også skarpere i en startup enn i et konsulenthus. Da ender man gjerne med å hente folk fra økosystemet.
Selskapet har også kapasiteter som Lars Syse Christiansen, med bakgrunn fra Otovo og Wanda, som rådgiver og investor. Jørn Mikalsen fra Whereby og Jørgen Stråtveit, som tidligere har vært leder i Nets, er rådgivere.
Gunstig med felles EU-regler
Siden i fjor vinter er første versjon av journalsystemet lansert, rett før jul kom timeboken og om få uker lanseres online booking og videosamtaler.
Planen er å tilby plattformen til terapeuter i hele Europa i løpet av få år, og lansere i første nye marked allerede til sommeren. Per i dag har selskapet rundt 85 psykologer på plattformen.
– Vil ikke det kreve veldige mange lokale tilpasninger til de forskjellige helsesystemene?
– Nei, faktisk ikke, og det er det nok en del som ikke har fått med seg. Psykisk helse har noen fordeler sammenlignet med andre helsetjenester.
Behovene innen psykisk helse er mer eller mindre de samme i de fleste europeiske land og lovverket rundt personvern og datasikkerhet er også veldig konsistent takket være EU. Private psykologer trenger heller ingen tidkrevende integrasjoner med nasjonale helsesystemer.
Dette skiller seg fra systemene for leger og sykehus, som krever tett integrasjon med nasjonale helsesystemer og dermed er mye vanskeligere å skalere internasjonalt.
– Ved å satse på psykisk helse spesifikt kan vi bygge en plattform med de samme vekstforutsetningene man gjerne ser etter i SaaS-selskap, i en bransje som vanligvis er preget av ganske seige prosesser.
Nordiske konkurrenter retter seg mot konsumentene
Siden de nordiske landene har kommet lengst på veien mot et digitalt helsevesen, er det gjerne her man finner Konfidens nærmeste konkurrenter. Schibsted-selskapet Mindler har tatt en tidlig posisjon i Sverige.
Ifølge Erichsen finnes det to leire, de som har laget en digital front for psykologtimer à la Dr. Dropin, Mindler og BetterHealth, og de som retter seg mot behandlermarkedet, slik som Konfidens.
– Alle trenger god infrastruktur til sjappa si. Kommer vi inn og blir foretrukket partner, får vi tilgang på interessante data om når psykologene har ledig tid, hvilke timer de tilbyr, hvilke priser de tar og kan bygge tjenester på toppen av dette som gir ekstra verdi til både psykologer og pasienter.
Sikter mot Storbritannia
Storbritannia peker seg ut som et svært interessant marked. I høst reise Erichsen rundt og samlet informasjon om mulighetene der.
Turen bød på flere overraskelser.
– De er generelt kommet en del kortere når det kommer til digitalisering, så det er få som bruker digitale systemer i dag. Det betyr at vi må jobbe med å etablere vaner, og kanskje vente til bølgen tar av, sier han.
– Men det var også utrolig mange flere behandlere der enn vi først trodde.
Psykolog er en beskyttet tittel, og i utgangspunktet har Storbritannia rundt 30.000 registrerte psykologer. Men når alle praktiserende terapeuter inkluderes i tallene, blir det snakk om 200.000 potensielle Konfidens-kunder.
Henter kapital til høsten
Selskapet hentet to millioner i fjor høst for å sikre finansiering ut 2023.
Ifølge Erichsen er det rom for å hente ytterligere 900.000 kroner før en større seed-runde til høsten som kan bli på opp mot 10 millioner og en verdsettelse rundt 40-50 millioner kroner.
Først har han en annen baby som krever litt tid. Erichsen er kommet til uke to av 15 i sin første pappaperm.
– Hvordan synes du det fungerer å være gründer og i pappaperm?
– Jeg liker å tro at vi har bygget rammen av et system som skal klare seg greit uten meg i en periode. Jeg har enorm tiltro til de som er igjen på kontoret, og så får jeg svart på eposter på kveldstid.
Få gratis nyhetsbrev
Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.