saas
Håndverker-plattform fikk millioninnsprøyting
Drifti skal forske med kunstig intelligens sammen med Norsk Regnesentral og støttet av Forskningsrådet. Nå har de også fått kapital.
Drifti utvikler programvare for håndverkere. Plattformen streber mot å dekke de fleste administasjonsbehovene til rørleggere, elektrikere eller andre som lever av håndverkeroppdrag ute hos kunder.
I fjor landet omsetningen på 3,7 millioner, en oppgang fra 2,3 i 2022. Brorparten av omsetningen er «annen inntekt». Resultat før skatt endte på minus 8,4 millioner kroner, en forbedring fra minus 13,3 året før, men lønnskostnadene ble samtidig redusert fra 10,8 til 6 millioner.
Prosjekt med Norsk Regnesentral
Tidligere i år ble det kjent at selskapet fikk en del av potten på 500 millioner som Forskningsrådet deler ut til innovasjonsprosjekter. I samarbeid med forskningsinstituttet Norsk Regnesentral (NR) skal Drifti utnytte kunstig intelligens til å estimere klima- og miljøavtrykk i byggeprosjekter, optimalisere prissetting av anbud, samt automatisere organiseringen av dokumenter og bildeinformasjon.
Mål for prosjektet er å lansere flere verdiskapende AI-moduler i Drifti-plattformen og bidra til at håndverkere kan jobbe mer miljøvennlig. Løsningen skal også ha potensial for å gi tidsbesparelser. Ettersom kalkulering av prosjekter tar ofte flere timer, er tanken at mer effektiv prosess vil spare håndverkere mange timer i administrasjon per prosjekt.
Ifølge Finansavisen er samlet støtte fra Forskningsrådet på 10 millioner kroner.
I vår inngikk selskapet er samarbeid med Bislab for å tilby kredittvurdering til håndverkere. Løsningen skal gi håndverkerbedriftene enklere tilgang til viktig informasjon om kundenes betalingsevne.
Hentet penger i stillhet
Av regnskapet fremgår det at Drifit har hentet 12,8 millioner i kapital i år. Runden ble lukket i vår. Shifter er kjent med at selskapet er i ferd med å lukke enda en runde nå i disse dager.
Selskapet spant ut av desingbyrået Skalar AS i 2018. Skalar satt på 51,8 prosent av aksjene før kapitalrunden.
Også startupen Traq, som skal sikre bedre personvern med samtykkeadministrasjon, ble startet opp gjennom Skalar i 2020.
Produktsjef i selskapet Eyolf Strømme-Svendensen er medgründer, men andre store eiere er daglig leder Knut Magnus Aasli, Trym Skaar og Kim Andre Johnsen som alle er tilknyttet Skalar-miljøet.