Kjetil Holmefjord i StartupLab og Stig Nordal hos advokatene Sands.
Kjetil Holmefjord i StartupLab og Stig Nordal hos advokatene Sands.

I mangel på gode løsninger for medeierskap, tyr startups til denne ordningen

– Møter et behov vi ser hos tidligfase-selskaper for å slippe ansatte inn som reelle aksjeeiere, sier advokat Stig Nordal, men advarer om vanskelige juridiske spørsmål i Kruse Smith-modellen.

Publisert

Fanesaken til norske gründere, opsjonsbeskatningen, ble til oppstartsmiljøets store skuffelse ignorert i årets statsbudsjett. En rekke profilerte entreprenører mener at ordningen er «mest for 'show', og har lite praktisk betydning».

I mangel på en god måte gjøre ansatte til medeiere i bedriften, tyr stadig flere til alternative metoder. Én er «SLIP», en metode utarbeidet av Startuplab og advokatbyrået Sands, som baserer seg på å utsette verdivurderingen når de skal hente kapital for første gang.

En annen er Kruse Smith-modellen, som baserer seg på en Høyesterettsdom fra 2001. Blant annet har flere selskaper på Startuplab benyttet seg av denne, forteller Kjetil Holmefjord.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her