I stedet for å løpe etter lynraske scrollere, sørger Sigrun Stenseth for at målgruppa vil snakke med Tise
– Å jobbe med målgruppa «unge» er ekstremt utfordrende, sier den nyansatte markedsføringssjefen i Tise. Nå eksperimenterer bruktappen med nye flater for synlighet, og Sigrun Stenseth har satt seg et personlig mål.
Å få muligheten til å jobbe som markedsføringssjef i Tise, sjekket av alle boksene til Sigrun Stenseth. Hun hadde de siste seks årene jobbet med kommunikasjon i Trigger og følte seg i høst klar for å jobbe langsiktig med en merkevare i stedet.
– Mote og klær har jeg alltid vært interessert i, og at Tise jobber for at vi skal få en mer bærekraftig fremtid gjennom å inspirere flere til å få et mer bevisst forhold til hvordan vi forbruker, er noe som føles fantastisk å være med på, sier hun.
– Ekstremt utfordrende
For å engasjere appens unge målgruppe, mener Stenseth det er særlig viktig å snakke med og ikke til dem, og at ingen er bedre egnet til det enn målgruppa selv.
Hvis Tise sitt overordnede mål hva gjelder markedsføring heter at alle unge jenter skal få et mer bevisst forhold til hvordan de forbruker klær, er Stenseths personlige mål som markedsføringssjef å inkludere dem i jobben de gjør.
Hun viser blant annet til at Tise nettopp har ansatt to 17-åringer som produserer innhold til selskapets TikTok-kanal.
– Vi må fortsette å skape et produkt og en kommunikasjon som svarer på behov hos målgruppa, og jeg tror at den beste måten å gjøre det på er å invitere de inn til å være med å videreutvikle Tise sammen med oss, sier hun, men erkjenner:
– Å jobbe med målgruppa «unge» er ekstremt utfordrende fordi de er rutinerte scrollere, har kort oppmerksomhetsspenn og er kritiske til reklame og annonser.
Ikke minst, understreker hun, endrer de brukervaner og hva de er opptatte av i en enorm hastighet. Det krever mye å følge med - og enda mer å engasjere.
I kulissene har Stenseth tro på å la tallene tale. Hun forteller at de jobber tett med både produkt- og annonseavdelingen i Tise, slik at de til enhver tid kan se effekten de konkrete kommunikasjonstiltakene har på bruk i appen.
Stenseth sverger også til en doing-mentalitet.
– Det handler litt om bare å prøve ting man har tro på, uten alltid å ha det lengste prosessene i forkant. Tise er et selskap hvor det er rom for å både prøve, men også å feile, og jeg tror dette bidrar til at vi klarer å holde farten oppe, sier hun.
Eksperimenterer
Foruten kanaler som TikTok, forteller Stenseth at Tise også eksperimenter med ytterligere flater de kan være til stede på. Hun nevner blant annet selskapets første utendørskampanje og et strategisk PR-arbeid som et ledd i målet om å ta del i debatten om bærekraft, det grønne skiftet og behovet for endring i klesindustrien.
Tise i Norge er ifølge Stenseth allerede i en posisjon der de fremover kan fokusere på at flest mulig skal få mest mulig ut av plattformen - fremfor å jakte nye brukere.
– Tise har bidratt til å endre oppfatningen av brukt, og det har selskapet fått til uten å bruke særlig mye penger, sier hun og legger til:
– En viktig del av denne jobben har vært å bygge opp et utrolig engasjert community med «Tisere», både i appen og på sosiale medier, sier Stenseth.
Hun forteller at det også har blitt bruk mye ressurser på å skape innhold i appen som gjør at folk ønsker å bruke tid der, herunder nettbutikken Tise Basics.
Selskapet åpnet i høst en midlertidig «pop up»-butikk på Glasmagasinet i Oslo.
– Vi har aldri hatt en fysisk butikk før, og vi er veldig spente på hvilken effekt det vil ha både når det kommer til kjennskapen til Tise Basics, men også det at folk faktisk kan ta og føle på produktene vi selger, sier Stenseth.