klima

Inngår samarbeid eiendoms­aktør og styrker den globale satsingen med Silicon Valley-rådgivere

Miljøteknologi-selskapet Energi.Ai annonserer flere avtaler som skal bidra til selskapets vekst.

Gründer og daglig leder Anders H. Lier i Energi.ai
Publisert

Det norske miljøteknologiselskapet Energi.Ai har nylig sikret en ny avtale med eiendomsaktøren Hero Eiendom, som tar i bruk oppstartens teknologi. 

Samtidig styrker selskapet sitt rådgiverteam med to erfarne navn fra Silicon Valley – Aaron Gershenberg og Mark Kvamme. 

Energi.ai leverer en teknologiplattform for bærekraftsrapportering som skal hjelpe bedrifter med å bli klimanøytrale. 

Gründer og daglig leder, Anders H. Lier, er selv kjent impact-investor og tidligere toppsjef i Katapult. 

Selskapet, som ble etablert i 2021, har fått med flere profilerte investorer og suksessgründere på eiersiden – deriblant TRK Group, Autostore, Bulk Infrastructure og FSN Kapital. 

Over 650 eiendomsaktører har tatt i bruk Energi.Ais løsning, i følge selskapet. 

Hero Eiendom, som eier og forvalter lager- og logistikkeiendommer, vil benytte Energi.Ai sin teknologi for å få en mer nøyaktig oversikt over sitt energiforbruk og klimautslipp, opplyses det. 

– Denne løsningen hjelper oss ikke bare med å møte regulatoriske krav, men også med å forberede oss på fremtiden der bærekraft er en forutsetning for suksess, uttaler Thomas Nguyen, finansiell direktør i Hero Eiendom i en pressemelding.

 Han understreker at løsningen gir selskapet en mer effektiv måte å ta bærekraftige beslutninger på, samtidig som de reduserer kostnadene.

Råd fra techhovedstaden

Samtidig som avtalen med Hero Eiendom blir annonsert, kan Energi.Ai også presentere to nye medlemmer til sitt advisory board. Begge kommer fra Silicon Valley, og har omfattende erfaring fra teknologi- og oppstartsmiljøet der

Fra venstre: Anders H. Lier med Aaron Gershenberg

Gershenberg, har erfaring som grunnlegger og general partner hos Pinegrove Capital Partners, har over 25 års erfaring med å bygge globale fond av fond, direkte fond, sekundære investeringer og gjeldsvirksomhet hos SVB Capital. 

Energi.ai-gründeren undertreker at Gershenbergs merittliste innen kapitalinnhenting, investering og muliggjørelse av ekstraordinære avkastninger på tech-investeringer gjør han til en viktig ressurs. 

– Aron har omdefinert hvordan institusjonelle investorer engasjerer seg med teknologi og venturekapital, noe som har skapt en betydelig samfunnsmessig innvirkning, sier Lier og legger til:

Fra venstre: Energi.Ai-gründer Anders H. Lier sammen med Mark Kvamme.

– Vi er beæret over å ha ham med på laget for å hjelpe oss med å akselerere våre innsats for å redusere globale karbonutslipp og muliggjøre vekst i grønne virksomheter.

Kvamme er grunnlegger og administrerende direktør i Ohio Fund, og skal støtte selskapets videre ekspansjonsinnsats i USA. 

Tidligere i år kunne Energi.ai-gründeren dele at de utvider i USA med det amerikanske sykehussystemet OhioHealth som ny kunde. 

De har i tillegg landet avtaler med flere andre børsnoterte selskaper, deriblant YPB og Huntington Bank ved inngangen eller så langt i 2024. 

– Med vår felles base i Ohio ser vi enorme muligheter for å skalere opp bygging av grønne virksomheter og legge til rette for overgangen til en lavkarbonøkonomi, sier Lier. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.