Christoffer Hernæs har lagt tiden som bankmann bak seg. Nå vil han hjelpe gründerselskaper både som rådgiver og engleinvestor.
Christoffer Hernæs har lagt tiden som bankmann bak seg. Nå vil han hjelpe gründerselskaper både som rådgiver og engleinvestor.

«Jeg kan la meg rive med av visjonen, pitchen og teamet, men når den endelige beslutningen skal fattes, så sitter jeg foran et regneark og ser iskaldt på tallene»

Christoffer Hernæs nye liv som rådgiver og engleinvestor begynner å ta form. Nå forteller fintech-eksperten om hva han ser etter hos et selskap, og hva det må ha i orden for at han skal engasjere seg.

Publisert Sist oppdatert

Planen til Hernæs da han forlot Sbanken i fjor høst, var å gi seg selv tid til å finne ut hva som skulle bli neste steg. Det varte ikke så veldig lenge: telefonen gikk varm og det var en god del bedrifter som ønsket seg en av Norges mest kjente fintech-profiler med på laget.

Dermed tok det ikke veldig lang tid før veien videre ble tydelig. Rett over nyttår var han klar til å fortelle om sin nye rolle som rådgiver og engleinvestor gjennom eget selskap, og skrev om det på sin egen blogg. Samtidig presenterte han folkefinansieringsselskapet Kredd, som det første selskapet han har gått inn med penger i og tatt en plass i styret.

– Da jeg traff Andreas Talseth (gründer i Kredd, journ.anm.) for første gang for litt over tre år siden, fikk jeg litt lyst til å si opp dagjobben min. Det var før de hadde noe i drift, men det fantes en energi som jeg virkelig hadde tro på. Når han tok kontakt igjen i fjor høst, oppdaget jeg at den energien var blitt omgjort til faktiske leveranser som jeg ble imponert over, sier Hernæs til Shifter.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her