Kahoot-sjef Eilert Hanoa.
Kahoot-sjef Eilert Hanoa.

Kahoot kjøper finsk læringsteknologi i avtale verdt opptil 100 millioner kroner

Det norske teknologiselskapet kjøper seg inn i digital tavle i supervekst.

Publisert Sist oppdatert

Kahoot har kjøpt 100 prosent av aksjene i det finske selskapet Digital Teaching Tools Finland Ltd, som står bak det digitale tavleverktøyet Whiteboard. Det opplyses i en børsmelding tirsdag ettermiddag.

Avtalen er verdt opptil 12 millioner dollar, tilsvarende 100 millioner kroner, hvorav halvparten er avhengig av Whiteboards resultater i 2021-2022.

Oppkjøpet gjennomføres med en kombinasjon av aksjer og kontanter.

I sammenheng med avtalen utstedes det også 184.892 vederlagsaksjer til aksjonærene i det finske selskapet, til en kurs på 110,39 kroner stykket.

Hentet nylig penger

Whiteboard tilbyr lærere og studenter individuelle, digitale tavler. Lærere kan følge alle elevenes tavler i sanntid og gi tilbakemelding, mens eleven kun ser sin egen og lærerens.

Selskapet lanserte en kommersiell tjeneste i 2020 i tillegg til en gratisversjon. Antallet månedlige aktive brukere av tjenesten har økt med mer enn 400 prosent det seneste året, til totalt 7 millioner brukere i løpet av 30 dager, ifølge børsmeldingen.

Flesteparten av brukerne er lærere i Storbritannia og USA, som er sammenfallende med Kahoots eksisterende kundebase.

Ifølge det finske engleinvestornettverket Fiban hentet Digital Teaching Tools Finland Ltd penger i en presåkornsrunde så sent som i desember 2020, fra blant andre Janne Jormalainen, som er president i det europeiske forretningsengelnettverket (EBAN). Summen og prisingen i denne avtalen er ikke offentliggjort.

Nærmer seg milliarden på oppkjøp

Kahoot har flere ganger hentet store summer fra hjemlige og internasjonale kapitalmiljøer, og har en uttalt målsetning om å vokse gjennom oppkjøp.

Overtakelsen av det finske selskapet kommer i rekken av flere oppkjøp de seneste årene, som inkluderer den estiske språkappen Drops, danske Actimo, samt norske Poio og Dragonbox.

Kahoot har brukt omkring 800 millioner kroner på disse oppkjøpene - på to år.

Powered by Labrador CMS