Synne Asheim Haga (f.v.), Massoud Valipoor, Martin Ruzicka, Øystein W. Høye, Michael Plikk og Claes W. Halvorsen hentet 2,4 millioner kroner i sin første finansieringsrunde.
Synne Asheim Haga (f.v.), Massoud Valipoor, Martin Ruzicka, Øystein W. Høye, Michael Plikk og Claes W. Halvorsen hentet 2,4 millioner kroner i sin første finansieringsrunde.

Klimagründerne fikk full klaff i sin aller første runde: Slik var pitchen

Øystein W. Høie hadde aldri hentet penger før, og gikk til verks med ærefrykt og grundige forberedelser.

Publisert Sist oppdatert

Øystein W. Høie hadde fått med seg noen svært kjente investornavn, da det tidligere denne uka ble kjent at hans selskap Fauna hadde hentet 2,4 millioner kroner. Nå deler han og medgründer Claes W. Halvorsen hvordan de gikk frem da de lyktes å lande sin aller første fundingrunde, og noen av tipsene er kanskje litt utenom det vanlige (se også pitchdeck nederst i saken).

Utgangspunktet var ganske bra. Øystein W. Høie har tidligere vært med på å gründe Hardware.no og bygget opp Tek.no. Før han gründet Fauna hadde han også vært norgessjef i den svenske spare-startupen Dreams i flere år. Claes W. Halvorsen på sin side jobbet med salg i mediebransjen i 18 år. Likevel var dette noe de aldri hadde gjort før. Så det var med en viss ærefrykt de gikk til verks.

– Vi har kun gjort dette én gang, og det er nok mange som er flinkere enn oss. Men det er klart at vi lærte en del i løpet av alle investormøtene, og vi deler gjerne erfaringene våre om det er til nytte for andre, sier Høie.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her