Siri Kalvig i Nysnø.
Siri Kalvig i Nysnø.

Norske startups gjør Nysnø-Siri optimistisk: Slik er selskapene hun vil satse millionene på

Klimainvestor Siri Kalvig samarbeider med internasjonale tungvektere som Microsoft i jakten på selskaper som bidrar til å kutte utslipp. Dette ser hun etter.

Publisert Sist oppdatert

Siri Kalvig og Nysnø har siden oppstarten fått en stadig større pott å investere på vegne av den norske stat. Kapitalen i fondet er oppe i 1,7 milliarder kroner, og det siste året har stadig flere internasjonale aktører blitt oppmerksom på det norske klimafondet med den voksende pengesekken.

Nysnø har gått inn i flere kjente venturefond, og i flere av direkteinvesteringene har de fått med seg prestisjetunge internasjonale aktører. Når Shifter møter Nysnø-sjefen i Stavanger har nyheten om at de skal samarbeide med Microsofts nye Climate Innovation Fund akkurat kommet. Det skjer gjennom den nye investeringsplattformen til EIP (Energy Impact Partners), der Kalvig og co har gått inn med 15 millioner Euro.

- Vi ønsker å stimulere økosystemet for kompetent klimakapital, og for både utslippene og avkastningen er en slik strategi viktig og riktig. For uansett hvor flinke vi er her i Norge, så har vi en enorm hemsko, at vi er så få folk i dette landet, sier Kalvig om strategien de har valgt der de jobber side om side med andre nasjonale og internasjonale fondsaktører.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her