nytt om navn
Ny Easee-sjef
Elbilladerselskapet har funnet permanent erstatter etter at gründer Jonas Helmikstøl gikk av som konsernsjef for et år siden.
Anthony Fernandez tar over som toppleder i Easee etter at gründer Jonas Helmikstøl gikk av som leder for et år siden.
Det var Dagens Næringsliv som meldte om nyheten først.
Erik Fossum Færevaag har vært midlertidig konsernsjef i elbilladerselskapet siden Helmikstøl gikk i fjor.
Fernandez kommer fra London og skal lede Easee over sommeren. Han vil ikke si noe om hvor ståa til Easee er rent finansielt:
– Men det jeg kan si, er at nøkkelen blir å levere på produktene fremover – og det jeg ser der, er svært kompetitivt. Og produktene vil ta markedsandeler, sier han til DN.
Fernandez har bakgrunn som konsernsjef i det britiske tek-selskapet Refeyn, en spin-off fra et forskningsprosjekt ved Oxford University. Han har også jobbet som VP Asia Pacific for Teledyne Technologies i Hong Kong, og jobbet med medisinsk rådgivning, forsvarssikkerhet og industriell automasjon. Han har en Master of Business Administration (MBA) fra Imperial College Business School i London.
– Vi er svært glade for å kunngjøre at Antony Fernandez begynner i Easee som ny administrerende direktør. Anthony er den perfekte matchen for Easee nå. Hans erfaring med innovasjon og vekst innen bærekraftig teknologi vil være avgjørende for Easee i tiden fremover, skriver styreleder Kjetil André Næsje i en pressemelding.
Svensk salgsnekt
I mai besluttet den svenske tilsynsmyndigheten Elsäkerhetsverktet at Easee slipper å betale en kjemperegning for feilretting på allerede installerte ladere av typen Easee Home og Easee Charge.
Beslutningen fikk også støtte i Norge, der Nkom og DSB stilte seg bak.
Det var 14. mars i fjor at tilsynsmyndigheten stanset salget av de to nevnte produktene i Sverige. Det ble samtidig fremmet et krav om tiltak for de allerede installerte landerne i landet.
Flere land fulgte salgsforbud som blant annet førte til at omsetningen strupte. Senere ble det også klart at mer enn halvparten av selskapets ansatte ble sagt opp. Etterhvert måtte også gründer Jonas Helmikstøl gå av som daglig leder.
Elsäkerhetsverket begrunnet forbudet med at produktene ikke oppfylte kravene i relevante standarder da de ble sluppet på markedet – blant annet tekniske mangler knyttet til jordfeilbryteren.
Easee tok senere saken til retten, og den svenske forvaltningsdomstolen skulle ta stilling til om salgsforbudet og utbedringskravet var berettiget eller ikke.
Easee trakk senere saken, og anerkjente at den tekniske dokumentasjonen for Easee Home og Easee Charge ikke var tilstrekkelig da produktene ble satt på markedet.