RESULTAT

Øker inntektene med 40 prosent – men utgiftene holder takt

– Perfekt posisjonert til å vokse enda raskere, sier Fundingpartner-sjefen etter at tallene for 2023 er klare.

Geir Atle Bore, gründer og daglig leder i Fundingpartner
Publisert

Denne saken ble først publisert i Bankshift. 

Folkefinansieringsplattformen Fundingpartner har som forretningside å koble investorer som ønsker avkastning med bedrifter som trenger lån til sine prosjekter, der cirka 70 prosent av lånekundene opererer innen eiendom. 

Nå kommer de med sine tall for året 2023.

Over de to siste årene har selskapet doblet omsetningen, og driftsinntektene har steget til like over 40 millioner kroner i 2023, fra 30,3 millioner kroner i 2022.

Investeringen i plattformen, der også Fundingpartner securities, som tilbyr obligasjonslån, har kommet til, gjør at også utgiftene øker i takt med inntektene.

Driftskostnadene kom på 50,3 millioner kroner i 2023, opp fra 41,6 millioner kroner i 2022. Spesielt lønnskostnadene i selskapet har økt, med nesten 6,5 millioner kroner. Det gir et driftsresultat på -10,3 millioner kroner, en forbedring fra -11,2 millioner kroner.

Fornøyd etter et vanskelig år

Daglig leder i Fundingpartner, Geir Atle Bore, er godt fornøyd med regnskapsåret han har lagt bak seg.

– Fjoråret bød på den raskeste renteoppgangen vi har sett i nyere tid, og den største krisen i nyboligmarkedet siden 90-tallet. På tross av dette har vi økt inntekter og volum, og tatt betydelige markedsandeler, sier Bore i en melding til BankShift.

– Jeg tror fjoråret har minnet mange på fordelene med å investere i gjeld. Der flere eiendomsutviklere sitter med negativ avkastning på egenkapitalen sin, har våre investorer fått opp mot 14-15 prosent rente, legger han til.

I meldingen til BankShift skriver Fundingpartner at plattformen har gitt en årlig avkastning per år på 9,3 prosent til sine investorer, etter tap, som er bedre enn hva gründerne hadde sett for seg da de startet selskapet.

«Perfekt posisjonert»

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

2023 endte med totale inntekter på omtrent 42 millioner kroner, mer enn en dobling siden 2021. 

For totalresultatet, med finansinntekter, kommer årsresultatet til Fundingpartner på -8,3 millioner kroner, en forbedring fra -10,7 millioner kroner i 2022.

– Vi er godt fornøyde med fjoråret, særlig om vi tar markedet i betraktning. Nå som nyboligmarkedet er på vei tilbake står vi perfekt posisjonert til å vokse enda raskere. Vi ser samtidig at Sverige-satsingen begynner å skyte fart, og i februar hadde vi allerede signert flere nye lån enn hele budsjettet for 2024, sier Bore.

Nå ser sjefen frem til å fortsette veksten innen folkefinansiering og for Fundingpartner.

– Vi har fremdeles godt med cash på bok, og gode utsikter til å ha positiv kontantstrøm for gruppen som helhet i 2024. Samtidig ser vi mange spennende muligheter for videre vekst i Norden, og vurderer å hente kapital i løpet av de neste seks til 12 månedene for å finansiere det, sier Bore.