konkurs

Pågår desperat kamp for å redde Healthy Eats fra nedleggelse

Styret varsler at det vil gå til skifteretten etter å ha fått inn halvparten av kapitalen som trengtes for å drive videre.

Gründer Vilde Regine Tellnes sammen med kollegene Kaja Stapnes (fra venstre), Anniken Veland Sætre og daglig leder Arve Frøland Eide utenfor kontorene i Solheimsviken i Bergen.
Publisert Sist oppdatert

Oppdatering etter publisering: Aksjonærer i selskapet sier en i melding til Shifter at det pågår fortsatt et arbeid med å redde selskapet i siste liten, og at man vil vite mer på førstkommende mandag. 

– Vi har noen siste dialoger nå og førstkommende mandag for prøve å berge selskapet. Vi har aldri vært så nærme grønne tall, så det er trist om reisen til selskapet skal avsluttes nå. Selv med det nye anbudet som vi vant, sier gründer Vilde Regine Tellnes i en kommentar.

Styret: Konkurs

I en epost til aksjonærene melder styret i Healthy Eats at selskapet er konkurs og kommer til å gå å melde oppbud i løpet av dagen.

Selskapet bak kantineskap med sunnere lunsjer og salater, har i lengre tid forsøkt å lande en avtale om ny finansiering. Eksisterende aksjonærer skal ha vært i stand til å skyte inn rundt 850.000 kroner, men behovet for fortsatt drift var om lag dobbelt så høyt.

«Dette er en avgjørelse vi ikke har tatt lett på, og som kommer etter en lang periode med tett vurdering av selskapets økonomiske situasjon», heter det i eposten. 

Styret beskriver et tøft kapitalmarked: 

« Vi har hatt mange dialoger med både eksisterende og nye investorer de siste månedene, men markedet har vært svært vanskelig og vi har dessverre ikke kommet i mål med disse. Vi har gjort vårt ytterste for å finne andre løsninger på situasjonen og har vært i dialog med både bank og andre aktører, uten hell». 

Doblet omsetningen

Selskapet nådde 5,5 millioner kroner i omsetning i løpet av fjoråret – opp fra 3,3 millioner året før. Samtidig landet resultat før skatt på minus 5,2 millioner, mens egenkapitalen var på 900.000.

Fra tidligere hadde selskapet landet en kontrakt med Helse Bergen om salg av mat til pasienter, pårørende og ansatte ved Haukeland universitetssykehus. 

Gründerne i selskapet er Vilde Regine Tellnes og Arve Eide. Sistnevnte har fungert som som daglig leder i det siste. 

Eide uttalte til Shifter i sommer at selv om veksten i andre halvår ble noe lavere en budsjettert, var de stort sett fornøyde. Han viste til at lavere vekst enn planlagt skyldes forsinkelser i utrulling ved Haukeland Sykehus og et utfordrende bedriftsmarked. 

Få gratis nyhetsbrev

Abonner på Shifters nyhetsbrev for de siste nyhetene, trendene og analysene.

Healthy Eats hadde det siste året inngått en rekke nye avtaler med både bedrifter og sykehus. De skal særlig ha utvidet med Haukeland Universitetssykehus og Stavanger Universitetssykehus, der antall utsalgssteder økte med rundt 20. 

– I vår inngikk vi også partnerskap med flere aktører for videresalg av Healthy Eats sine bowls og wraps. Blant disse er SmoothieXchange, som allerede har rullet ut våre produkter på 5 av sine utsalgssteder, uttalte Eide i sommer.