mat

– Selskapet kunne dessverre ikke reddes

Healthy Eats legges ned. 

Vilde Regine Tellnes etablerte Healthy Eats sammen med Arve Førland Eide i 2020.
Publisert Sist oppdatert

I helgen skrev Shifter om en desperat kamp for å redde Healthy Eats fra nedleggelse. 

Styret hadde varslet at de ville gå til skifteretten - etter å ha fått inn kun halvparten av kapitalen som trengtes for å videre drift av selskapet bak kantineskap med sunn mat. 

Dette til tross for en rekke nylig inngåtte avtaler med både bedrifter og sykehus. 

Gründer Vilde Regine Tellnes presiserte overfor Shifter søndag at de fremdeles jobbet for å redde selskapet, men skriver i en epost mandag morgen at de likevel ikke kom i mål. 

«Selskapet kunne dessverre ikke reddes. Det er svært trist at det måtte ende slik. Dette er en krevende tid preget av stor økonomisk usikkerhet.» 

«Vi har gjort alt som sto i vår makt for å sikre selskapets fremtid, men denne gangen var det dessverre ikke nok. Som et team føler vi en stor sorg, både overfor våre kunder, samarbeidspartnere og investorer», skriver Tellnes videre. 

Landet storkontrakt med sykehus

Selskapet nådde 5,5 millioner kroner i omsetning i løpet av fjoråret – opp fra 3,3 millioner året før. Samtidig landet resultat før skatt på minus 5,2 millioner, mens egenkapitalen var på 900.000. 

Eksisterende aksjonærer skal ha vært i stand til å skyte inn rundt 850.000 kroner, men behovet for fortsatt drift var om lag dobbelt så høyt.

I august i fjor landet Healthy Eats en kontrakt med Helse Bergen om å få selge mat til pasienter, pårørende og ansatte ved Haukeland universitetssjukehus. 

– Haukeland blir en milepæl for selskapet videre, uttalte medgründer Arve Førland Eide i den forbindelse. 

Han var med å etablerte selskapet i 2020 og har fungert som som daglig leder i det siste. 

Healthy Eats hadde totalt fem ansatte. 

Styret beskriver i en epost til aksjonærer et tøft kapitalmarked: 

«Vi har hatt mange dialoger med både eksisterende og nye investorer de siste månedene, men markedet har vært svært vanskelig og vi har dessverre ikke kommet i mål med disse.»

«Vi har gjort vårt ytterste for å finne andre løsninger på situasjonen og har vært i dialog med både bank og andre aktører, uten hell». 

Selskapets største aksjonærer var ifølge Proff.no de to gründerne, etterfulgt av Acme Ventures AS og Tom Georg Olsen via Tgo AS.