Kathrine Myhre i Norway Health Tech og Anders Eikenes i Oivi holdt god avstand da de møtte hverandre utenfor Myhres hjemmekontor på Jar torsdag.
Kathrine Myhre i Norway Health Tech og Anders Eikenes i Oivi holdt god avstand da de møtte hverandre utenfor Myhres hjemmekontor på Jar torsdag.

Setter opp direktelinje til kinesiske produsenter av coronatester og smittevernutstyr: Nå er den første leveringen på vei til Oslo

Helseteknologi-gründer Anders Eikenes la det meste til side da han så pandemien komme, og har for alvor meldt seg på dugnaden.

Publisert Sist oppdatert

Eikenes leder vanligvis det fremgangsrike medtech-selskapet Oivi. Ved hjelp av avansert linseteknologi og algoritmer jobber selskapet med å avdekke diabetes-blindhet hos pasienter i en tidlig fase, slik at det ennå kan behandles.

Da gründeren tidligere i vinter kom hjem fra reise i et Japan i coronakrise, ble han rett og slett livredd. Ikke bare over det han hadde sett i Japan og nabolandene Sør-Korea og Kina, men også fordi ting gikk sin vante gang i Norge.

- Utgangspunktet for min interesse i denne saken var at jeg så hvordan hele befolkningen i Japan var forberedt på å slå dette viruset ned. Så kom jeg hjem til Norge - der det virket som om alt var «business as usual». Ganske grell kontrast, så jeg må si jeg har vært ganske frustrert, sier Eikenes.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her