Kathrine Myhre i Norway Health Tech og Anders Eikenes i Oivi holdt god avstand da de møtte hverandre utenfor Myhres hjemmekontor på Jar torsdag.
Kathrine Myhre i Norway Health Tech og Anders Eikenes i Oivi holdt god avstand da de møtte hverandre utenfor Myhres hjemmekontor på Jar torsdag.

Setter opp direktelinje til kinesiske produsenter av coronatester og smittevernutstyr: Nå er den første leveringen på vei til Oslo

Helseteknologi-gründer Anders Eikenes la det meste til side da han så pandemien komme, og har for alvor meldt seg på dugnaden.

Publisert Sist oppdatert

Eikenes leder vanligvis det fremgangsrike medtech-selskapet Oivi. Ved hjelp av avansert linseteknologi og algoritmer jobber selskapet med å avdekke diabetes-blindhet hos pasienter i en tidlig fase, slik at det ennå kan behandles.

Da gründeren tidligere i vinter kom hjem fra reise i et Japan i coronakrise, ble han rett og slett livredd. Ikke bare over det han hadde sett i Japan og nabolandene Sør-Korea og Kina, men også fordi ting gikk sin vante gang i Norge.

- Utgangspunktet for min interesse i denne saken var at jeg så hvordan hele befolkningen i Japan var forberedt på å slå dette viruset ned. Så kom jeg hjem til Norge - der det virket som om alt var «business as usual». Ganske grell kontrast, så jeg må si jeg har vært ganske frustrert, sier Eikenes.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her