Gründerne Magnulf Pilskog og Erik Bakstad i Ardoq. Pilskog var sjef i oppstarten. Åtte år og en ekstern sjef senere, tar Bakstad over spakene.
Gründerne Magnulf Pilskog og Erik Bakstad i Ardoq. Pilskog var sjef i oppstarten. Åtte år og en ekstern sjef senere, tar Bakstad over spakene.

Slik skal gründeren som sa han aldri ville bli sjef, lede Ardoq til nye høyder

Ardoq-gründer Erik Bakstad har ikke toppledererfaring. Nå tar han over sjefsjobben i et av landets mest ambisiøse teknologiselskaper. Første oppgave blir å sikre opptil 200 millioner kroner i ny finansiering.

Publisert Sist oppdatert

Avslutningen på 2020 ble fantastisk for programvareselskapet Ardoq. I fjerde kvartal økte abonnementsinntektene med over én million dollar. Selskapet venter at vekstraten akselerer videre i 2021.

Det var derfor noe overraskende at daglig leder Magnus Valmot måtte gå før jul. Under hans ledelse har Ardoq gått fra 13 ansatte til over 100, og inntektene har økt med 3000 prosent på tre år.

Men, forklarte styreleder Geir Førre, det er stor forskjell på ledere som fungerer i fasen som nå er tilbakelagt, og samtidig kan levere veksten som er forventet fremover.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her