Investinor-sjef Terje Eidesmo.
Investinor-sjef Terje Eidesmo.

Slik vil Investinor prioritere under varslet kapitaltørke: «Vi må våge der andre flakker»

Det statlige investeringsselskapet plasserer millioner i helseteknologi-fondet Hadean Ventures, og venter høyt investeringstempo fremover. – Endringene burde startet i går, sier Investinor-sjef Terje Eidesmo i dette intervjuet.

Publisert Sist oppdatert

Investeringen i det nordiske helseteknologifondet Hadean Ventures er den tredje som har blitt offentliggjort av det statlige investeringsfondet på få uker. Nylig spilte Investinor en sentral rolle i fusjonen mellom Tellu og helsesatsingen til Telenor, og ledet en emisjon i videokonferanseselskapet Cavai.

Dermed er det Trondheimsbaserte investeringsmiljøet godt i gang med å bruke den ekstra milliarden de fikk tilført av staten i mars, i sammenheng med coronakrisen.

– Scenarioet vårt er at det vil være stor manko på privat kapital fremover. Direktemandatet blir veldig viktig for oss. Det er fordi vi er nødt til å være den aktive parten. Det vil ikke være flust av private som vil presentere caser for oss. Vi må gjøre drajobben, og må utvikle investeringene sammen med gründerne, sier administrerende direktør Terje Eidesmo i Investinor.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her