David Baum er daglig leder i Finstart Nordic.
David Baum er daglig leder i Finstart Nordic.

Sparebank1 SR Bank: Selskapene de har investert i, investeringsstrategien og hvordan de utvikler egne selskaper internt.

Fra feilslått innnovasjonsstrategi til eierskap i 10 startups. Finstart Nordic har brukt halvparten av 300 millioner kroner. Dette har de lært.

Publisert Sist oppdatert

– Vi begynte i feil ende. Vi etablerte noe vi følte måtte etablere uten at vi visste hva vi skulle ha: Vi lagde en innovasjonslab, sa kommunikasjonsdirektør Tor-Kristian Haugland i Sparebank1 SR Bank til Shifter i mars 2018.

Samme dag som han formidlet at det var en feilslått strategi, annonserte han bankens nye "Corporate Innovation"-initiativ: De skulle opprette innovasjonsarmen Finstart Nordic og sette av 300 millioner kroner som skulle brukes til å investere i nordiske startups samt utvikle egne nye selskaper, utenfor banken.

I desember 2019 har Finstart investert om lag halvparten av pengene, de har en portefølje på ni selskaper, hvor ett er utviklet internt.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her