Nytt om navn
Stjernesigneringer fra Firi, Vipps og Airthings: – Håndplukket blant de beste
Sensorita styrker laget med flere teknologitalenter.
– Jeg føler vi har håndplukket blant de beste, sier Ulrikke Lien, gründer og daglig leder i Sensorita.
Etter at søppelsensorselskapet i sommer hentet 35 millioner kroner i frisk finansiering – i en runde ledet av Brick and Mortar Ventures og Telenor – har ting gått slag i slag på kontorene deres ved Startuplab i Oslo.
På kort tid har teamet nemlig fått inn flere nye erfarne tilskudd med bakgrunn fra selskaper som Airthings, Firi, Vipps og Neonomics.
Måtte «mase» litt
Blant dem som har fått en pult på kontoret de siste månedene er Helene Grini, tidligere utvikler i kryptoselskapet Firi.
Sensorita-sjefen er ikke forsiktig med å skryte av den nye fullstack-utvikleren, som hun måtte «mase litt på» for å kapre.
– Hun er litt beskjeden når hun snakker om det, men hun har «basically» bygget den prisbelønnede appen til Firi. Så hun har med seg mye verdifull erfaring med både å levere og håndtere kaos og mange brukere, sier hun.
– I tillegg til at hun har vært med på reisen fra å være i en startup til å bli et ganske etablert selskap innen krypto, legger hun til.
Grini har allerede utviklet Sensoritas egen app for sluttbrukere, bare noen måneder etter hun startet.
– Så Helene har kommet inn og bare kjørt på, sier Lien.
Grini selv har i flere år vært nysgjerrig på Sensorita, og var i kontakt med Lien allerede for tre år siden da hun var helt fersk i Firi.
– Det virket veldig spennende, men siden jeg nettopp hadde begynt i Firi var jeg giret på å fortsette der. Jeg er egentlig veldig glad for det i dag, med tanke på at jeg endte opp her uansett, etter tre år med veldig kul erfaring i sekken, sier Grini.
– Jeg prøvde jo å rekruttere Helene i nesten to år. Så jeg sendte en melding med jevne mellomrom, skyter Lien inn og ler.
– Hva gjorde at du ville begynne her nå?
– Det var vel egentlig en av meldingene til Ulrikke da, ler hun og fortsetter:
– Jeg følte det passet med noe nytt. Jeg hadde allerede tenkt på Sensorita og på å bytte beite uansett. Så denne gangen var det bra timing.
Grini har også lenge ønsket å jobbe i en mer bærekraftsrettet bedrift, forteller hun.
Riktig erfaring
En annen som kommer inn med det Lien beskriver som veldig riktig erfaring for den fasen selskapet nå er i, er dataingeniør Sharanan Kulam, som har jobbet i Airthings.
– Airthings er jo også et IoT-selskap som vi på mange måter ser opp til, og som har blitt ganske stort. Han er vant til å håndtere store datamengder, som vi nå begynner å få og skal integrere med flere datakilder, forteller Lien.
Kulam, som også har erfaring fra DNB, var interessert i å jobbe nærmere produkt.
– Jeg ville jobbe med oppstart og å forme produkt. Så jeg har gått fra et ganske stort selskap til et mindre et nå, forteller han.
Også han har vært interessert i å jobbe for et bærekraftsselskap.
– Når jeg tenker på mål vil jeg at verktøyet vårt skal være go-to for alle som driver med avfallshåndtering og sortering.
I tillegg har selskapet hentet inn Ivan Grujic, tidligere fra Neonomics og Vipps.
– Det å ha med et team der alle har vært gjennom de forskjellige stadiene vi nå skal gjennom, er veldig bra, sier Sensorita-gründeren.
Flere sterke signeringer
Også tidligere i år fikk teamet et nytt tilskudd, da Katine Tjølsen ble ny produktsjef.
Hun ble den andre Cognite-profilen selskapet ansatte, og hadde en CV med utdanning fra to av USAs toppuniveristeter Stanford og MIT.
– Siden jeg startet selskapet som student har jeg alltid rekruttert folk som har vært flinkere enn meg, sier Lien.
– Hvordan jobber dere for å kapre topptalenter?
– Det er jo litt masing da, ler hun og fortsetter:
– Etterhvert tror jeg det samtidig er mange som har bygget seg opp et «skillset», som vil være med på å jobbe med en stor samfunnsutfordring. Så vårt «mission» appellerer.
Lien tror i tillegg Sensorita som arbeidsplass har flere ting som kan friste for flere:
– Jeg tror mange som kunne tenke seg å jobbe i startupverden, kanskje kan være litt redd for hva det kan bety. Vi er opptatt av å ha en sunn balanse mellom jobb og resten av livet, som er minst like viktig, understreker hun.
Selv har Lien tidligere fortalt om sine mange hobbyer, og at hun er opptatt av å ha ting å drive på med nesten hver dag etter jobb.
– Blant annet har vi noe vi kaller Sensorita-dager, som går ut på at alle den siste fredagen i måneden har fri til å gjøre akkurat hva de vil. Jeg tror, for en del flinke folk som kan velge på øverste hylle, er det å både ha et spennende problem, gøy med det man gjør og en jobb som tilrettelegger for et helhetlig liv viktig, sier hun.
«Execution mode»
Sensorita-sjefen har også planer om å ansette ytterligere tre til, i tillegg til at de får inn en PhD-utdannet (doktorgrad) på maskinlæring og kunstig intelligens.
Bakgrunnen for at de nå på kort tid skal doble teamet, er at de nå planlegger å vokse mye i løpet av det kommende året.
– Nå er vi midt i en storskala utrulling, og dette er virkelig vår sjanse til å bevise hva løsningen og teknologien vår kan gjøre. Det handler om å få til det skikkelig bra, og å vise potensialet utenfor Norge. Jeg gleder meg til 2025, sier Lien.
– Det er gøy å være i execution mode, og ikke kapitalinnhenting-mode, avslutter gründeren med et smil.