resultat

Tapte over 300 millioner kroner

Easee deler nøkkeltall etter svensk salgsforbud i fjor. 

Erik Færevaag er avtroppende midlertidig daglig leder i Easee.
Publisert Sist oppdatert

Elbillader-selskapet Easee har lagt bak seg et svært krevende år, med salgsforbud og masseoppsigelser

– Det har vært et ekstremt krevende år. Vi hadde seks uker med cash å gå på, sier nå avtroppende konsernsjef Erik Fossum Færevaag til DN mandag.

I 2023 falt omsetningen til rett over 640 millioner kroner. Det er en nedgang på nesten 70 prosent fra året før, da selskapet omsatte for 1,9 milliarder kroner, melder avisen. 

Driftsresultatet endte med et tap på rett under 415 millioner kroner. Til sammenligning satt Easee igjen med 255 millioner kroner i driftsoverskudd i 2022.

Etter skatt endte fjoråret med et tap på 321 millioner kroner. I 2022 gikk selskapet med et overskudd på snaue 200 millioner kroner.

– Vi var i en situasjon der det brant på alle fronter. Vi hadde svært kort tid igjen med tanke på kontantbeholdning, vi hadde compliance-problemer som gjorde at vi ikke kunne selge noen ting, vi hadde en rettssak i Sverige, media var på oss og vi var midt i en stor nedbemanningsprosess, sier Færevaag til DN. 

Nylig besluttet den svenske tilsynsmyndigheten Elsäkerhetsverktet at Easee slipper å betale kjemperegningen for feilretting på allerede installerte ladere av typen Easee Home og Easee Charge. 

Beslutningen fikk også støtte i Norge, der Nkom og DSB stilte seg bak