Vilect fusjonerer med kunden
To rekrutteringsteknologi-selskaper slår seg sammen. Trond Riiber Knudsen skyter inn kapital.
Oppstartsselskapet Vilect står bak en programvareløsning som skal sørge for en mer effektiv og bedre rekrutteringsprosess.
Nå fusjonerer selskapet med Digirec, som har vært det digitale alibiet til rekrutteringsbyrået Orion.
– Vi skulle lage en rekrutteringsassistent som en digital tjeneste, en AI. Det var kongstanken. Men det vi håpte skulle komme teknologisk, har ikke helt materialisert seg. Likevel har vi fått til mye bra automatisering, og fremover leverer vi det vi håpet robotene kunne gjøre på egen hånd, sier gründer Nicolai Kirkeng Vennerød i Vilect.
Vilect er overtakende part i transaksjonen, som ikke innebærer at penger bytter hender.
Tungvektere på eiersiden
De to selskapene som nå forener krefter, har jobbet i tilgrensende områder.
Saas-løsningen til Vilect skal strømlinjeforme rekrutteringsprosessen, fra stillingsutlysning til ansettelse, blant annet gjennom bruk av video og automatisert sortering av søkere. I 2019 hentet selskapet 3,4 millioner kroner fra blant andre Trond Riiber Knudsen og Krister Kristiansen, Managing Director i Attensi UK. Arkwright er også på eiersiden.
Digirec ble etablert så sent som i fjor, som en spinout fra hodejegerselskapet Orion, og har tatt mål av seg å digitalisere tradisjonell rekrutteringsrådgivning.
– Noe av det vi har sett hos kunder, er at de gjør mye rekruttering selv. Men tiden, strukturen, opplevelsen, og metodene de bruker for utvelgelse, er høyst varierende. 70 prosent av alle avslag er basert på CV, som i seg selv er en dårlig prediktor for jobbsuksess, sier Aslak Johansen, som var initiativtaker til Digirec.
Han kjente Vilect godt, ettersom Orion hadde vært kunde og benyttet tjenesten flittig.
– Vi ville gjøre kundene i bedre stand til å rekruttere selv. Men vi så at ingen hadde løsningen i dag. Skulle vi gjøre dette, måtte vi ha en partner som kunne utvikle sammen med oss. Vi skjønte fort at dette var en bra match, forteller han.
Johansen banket dermed på hos Vilect og foreslo et samarbeid høsten 2020. Få måneder senere, i januar 2021, slo selskapene seg sammen.
Jobben som gjøres i etterkant
Fremover er målsetningen til nye Vilect å sette selskaper i bedre stand til å rekruttere selv.
– Vi går dypere inn i å koble hva man tar beslutninger på i rekrutteringsfasen, og hvordan det funker i bedriften etterpå, sier Kirkeng Vennerød.
– Vi skal få en tydeligere kobling mellom rekrutteringstidspunktet, og jobben som gjøres i etterkant.
Vilect omsatte for 2,5 millioner i fjor, og gikk med underskudd. Digirec AS ble etablert av Orion i 2020. Selskapet omsatte for 174.000 og gikk i null.
Nå har Orion kommet inn på eiersiden. Samtidig har selskapet gjort «en mindre» kapitalinnhenting, der blant andre Trond Riiber Knudsen har skutt inn frisk kapital.
Det sammenslåtte selskapet har jekket opp ambisjonene, og budsjetterer med 100 nye kunder og sju millioner kroner i omsetning i år.