John-Arne Røttingen. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
John-Arne Røttingen. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ville vente minst fem år med å se effekter av STUD-ENT

"Ikke et hvilket som helst etablererstipend", sier Forskningsrådets administrerende direktør John-Arne Røttingen, som de siste årene har premiert studenter med over 75 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

I kjølvannet av forslaget om å frata Forskningsrådet ansvaret for støtteordningen STUD-ENT, er det påpekt manglende effektmåling av de over 75 millionene som via Forskningsrådet har finansiert 75 prosjekter de siste fire årene.

John-Arne Røttingen, administrerende direktør i Forskningsrådet, hevder imidlertid at STUD-ENT ikke kan sammenlignes med øvrige støtteordninger som typisk gir etableringstilskudd. Heller ikke hva gjelder målinger underveis.

– Ordningens hovedmål er å bygge kompetanse- og entreprenørskapskultur, både på institusjonsnivå og blant studenter, vitenskapelige ansatte og forskere ved disse institusjonene, sier han til Shifter og legger til:

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her