Wiral-Andrea la gründerlivet på hylla: Nå avslører hun sin nye jobb

Andrea Holvik Thorson hadde vært med å skape et av landets heteste oppstartsselskaper, men så fikk hun nok. Nå kaprer Inventas den tidligere gründeren.

Publisert Sist oppdatert

Hennes avskjed med den lovende kabelkamerastartupen Wiral kom som et aldri så lite sjokk for mange utenfor selskapet. Men bak startup-fasaden hadde Andrea Holvik Thorson kjent på hardkjøret hun hadde vært gjennom de siste fire årene, og nå i vår var det nok.

– Selskapet har ofte blitt øverste prioritet. Nå har kroppen sagt ifra, og det er på tide å sette egen helse først. Dette tar jeg med meg videre i karrieren min, og gleder meg til å se hva fremtiden bringer, fortalte hun i Shifter den gangen.

"Industry X"

Nå slipper hun nyheten om hva denne fremtiden skal være. Holvik Thorson blir en del av det kommersielle teamet i innovasjonsbyåret Inventas - i en jobb som beskrives til å ligge i "krysningspunktet mellom growth hacking, forretningsutvikling, markeds- og kommunikasjonsansvar".

- Kompetansen jeg har opparbeidet meg er ettertraktet i markedet nå som mange selskaper er tvunget til å endre seg i det som nå omtales som «Industry X» - det nye samfunnet vi ser i dag hvor bedrifter må være mer på ballen i den konstante teknologiutviklingen, sier den tidligere Wiral-gründeren.

Vekstpotensiale

Andrea Holvik Thorson har foruten Wiral også vært i gjenbruksstartupen Tise. Gjennom Wiral hadde hun tidligere samarbeidet med Inventas.

- En av grunnene til at jeg til slutt endte på Inventas som min nye arbeidsplass er at det er utrolig mye spennende som skjer her nå. Alt ligger til rette for at det vi ser av Inventas i fremtiden, kan være annerledes enn det man kanskje «forventer» av de i dag.

Ikke minst mener hun det er et stort vekstpotensiale, etter at de ansatte kjøpte selskapet fra de tidligere eierne.

- Dere kommer derfor nå til å se at Inventas tar en ny rolle i markedet, sier Holvik Thorson.

"Nye Inventas"

CEO for Inventas, Ove Pryde Pettersen, har jobbet i selskapet i fem år. Han gleder seg til å få Holvik Thorsen ombord i det han kaller for "Nye Invetas".

- Det er få som er like rå som Andrea når det gjelder det å stå foran en forsamling og få et rom til å juble av begeistring. Vi tror at hennes energi kommer til å smitte godt over på Inventas sin markedsstrategi og synlighet fremover. I tillegg er det jo en klar fordel at hun har jobbet i hardwareselskapet Wiral. Hun har vært med på hele utviklingsløpet, og dermed vært borti mye av prosessene vi tar våre kunder gjennom, sier Ove Pryde Pettersen.

Selskapet jobber nå med strategien "Inventas 2023", der Holvik Thorson blir en av flere viktige brikker.

- Vi har som mål å bli over 200 ansatte med sterk tilstedeværelse i alle store norske byer og fortsette å være ledende innenfor prestisjetunge design- og utviklingsprosjekter der vi nå kan ta en aktiv rolle i hele verdikjeden til selskapers nyutviklinger.

Powered by Labrador CMS