Fintech-dronningen Åste Einn lander ny toppjobb: Hun har lært det meste om hva som kan gå rett og galt i en startup, men har fått nok av gründerlivet

- Jeg kan gå tur i skogen, lukte på blomster og drive med ting som ikke har direkte nytteverdi. Her i om dagen tok jeg meg selv i å dagdrømme, sier Payr-gründer Åste Einn som nå går til dagligvarebransjen, der hun har funnet en gullgruve for ideer.

Publisert

Det siste halvannet året snakket de stadig oftere om det. Dette gikk bare ikke lengre, de måtte komme seg ut av selskapet på en eller annen måte. Men det var ansatte, og det var investorer, og Åste og Espen Einn i betalingstjenesten Payr følte de ikke hadde noe annet valg enn å kjøre på. Etter noen elleville år med å bygge et av landets mest profilerte fintech-selskaper fikk berg- og dalbanen en slutt da selskapet ble kjøpt opp av Hudya i fjor.

Lykkelig som ny

Payr ble aldri noe "unicorn" eller "billion dollar business", slik det var tenkt. Gründerne fikk riktignok noen kroner igjen for et slit de færreste vil misunne dem, men de ble langt fra særlig rike. Likevel er det en strålende fornøyd Åste Einn som møter Shifter for å fortelle om veien videre. For anledningen med en forholdsvis nyinnkjøpt elsykkel med langt bagasjebrett, der hun har plass til barna som hun nå endelig kan bruke mer tid med.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her