Andrea Di Pietrantonio, Henrik Lie-Nielsen, Kjetil Holmefjord, Sven Jørund Kolstø og Hilde Støle Pettersen er erfarne investorer i startups.
Andrea Di Pietrantonio, Henrik Lie-Nielsen, Kjetil Holmefjord, Sven Jørund Kolstø og Hilde Støle Pettersen er erfarne investorer i startups.

Verdivurdering av startups: Her er investorenes beste råd

Klare tanker om hva selskapet er verdt – og hvorfor – er nødvendig når grundere skal hente penger hos investorer. Men hvordan bør du regne?

Publisert

Ingen av modellene for verdisetting av selskaper fungerer for startups. Likevel må alle grundere før eller senere hente penger – som regel før, og som regel flere ganger.

Da bør verdien være riktig. Priser dere selskapet for lavt, sitter nøkkelpersonene igjen med for lav eierandel og dere får problemer ved neste emisjonsrunde. Priser grunderne seg for høyt, vil ingen fornuftig investor tørre å satse.

– Det er helt fair å være usikker rundt verdien. Men grunderne bør ha en oppfatning om hva selskapet er verdt. Det viser at de forstår hva slags selskap de er, og at de har kommersiell teft, sier Sven Jørund Kolstø i investeringsselskapet CoFounder, som har spesialisert seg på teknologiselskaper med vekstpotensial.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her