Pris

Teamet i Movu Mobility

Vant pris for inkluderende design på fremkomstmiddel 

Movu Mobility vant Doga-pris. 

Publisert Sist oppdatert

Movu Mobility vant Doga-pris for inkluderende design for sitt fremkomstmiddel utviklet til å hjelpe de som trenger litt støtte når de går.

– Det er en stor anerkjennelse og inspirasjon å vinne Innovasjonsprisen for inkluderende design for prosjektet vårt, uttaler Trine Gedde Celius, head of design i Movu.

Doga deler ut prisen til aktører de mener fremmer mangfold, likeverd og universell utforming. 

Fremkomstmidlet Movu har utviklet kan minne om en spesialdesignet gåstol. I følge oppstarten er det omlag én milliard mennesker i verden som har behov for litt støtte når de går. De anser markedspotensialet derfor som stort. 

– Vi etablerer et helt nytt produkt, en helt ny kategori. Det er litt som når Vipps revolusjonerer betalingsformidling. Det har praktisk talt ikke vært innovasjon eller nevneverdig utviklingfor tradisjonelle hjelpemidler siden de første ble lansert for 50 år siden, sier Øyvind Gedde CED i selskapet.

– Nå kan folk gå med stolthet og verdighet. Opplevelsen av at vi kan endre livet til mange mennesker er en sterk inspirasjonskilde til vårt videre arbeid, forteller han videre. 

I følge han har de flere nye konsepter på blokken som de planlegger å utvikle i tiden fremover.