Salgsdirektør Caspar Mariero-Klees (t.v.) og CEO og gründer Jonas Helmikstøl i Easee.
Salgsdirektør Caspar Mariero-Klees (t.v.) og CEO og gründer Jonas Helmikstøl i Easee.

Budsjettforslag får terningkast 6 av gründerne, men her er utfordringene statens nye innkjøpsregime må takle

Regjeringen vil legge til rette for at det offentlige kan kjøpe mer fra oppstartsbedrifter. Dette blir programmets viktigste oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Et av de viktigste grepene i årets gründerbudsjett, er det foreslåtte programmet som skal hjelpe oppstartsbedrifter til å nå frem i kampen om de 560 milliarder kronene i årlige offentlige innkjøp. Ifølge myndighetenes anslag har bare 30 prosent av de små, nystarta bedriftene en offentlig kunde.

– Hvordan vi bruker de pengene, bestemmer både hva slags offentlig sektor vi får, men også hva slags næringsliv vi får, sier Astrup i en pressemelding.

Allerede for halvannet år siden fortalte daværende digitaliseringsminister Nikolai Astrup Shifter om hvordan han under en jobbreise ble inspirert av San Fransiscos tilnærming til startups og innkjøp av deres disruptive løsninger. Astrups egen løsning har fått navnet StartOff, og skal ifølge budsjettdokumenter tilrettelegge for rask og enkel anskaffelsesprosess, mindre detaljspesifikasjoner og korte utviklingsløp.

For å dekke det akutte informasjonsbehovet under utbruddet av COVID-19 tilbyr vi nå SHIFTER+ gratis de første 30 dagene. Og reduserer samtidig prisen på månedsabonnementet. Du kan når som helst si opp abonnementet.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Abonnement SHIFTER+
Kampanje
GRATIS første 30 dager,
deretter 129,- per mnd

Bestill her

Årsabonnement på SHIFTER+
1290,- per år (107,- pr mnd)


Bestill her