Trening

Løpeglade brødre vil utfordre gigantene med ny trenings-app

Fredrik og Magnus Hasseleid mener ingen foreløpig kan matche deres tilnærming til løpetrening med Pacepilot. 

Fra venstre: Magnus Hasseleid og Fredrik Hasseleid.
Fra venstre: Magnus Hasseleid og Fredrik Hasseleid.
Publisert Sist oppdatert

Er du blant dem som er glad i å ta deg en løpetur på fritiden, har du sikkert for lengst oppdaget det enorme havet av løpeapper, produkter og tjenester som finnes der ute. 

Giganter som Strava og Garmin, som på hver sin måte tilbyr verktøy som skal hjelpe deg til å pushe en ekstra mil, er noen av dem som har blitt svært populære verden over. 

Er du blant dem som er glad i å ta deg en løpetur på fritiden, har du sikkert for lengst oppdaget det enorme havet av løpeapper, produkter og tjenester som finnes der ute. 

Giganter som Strava og Garmin, som på hver sin måte tilbyr verktøy som skal hjelpe deg til å pushe en ekstra mil, er noen av dem som har blitt svært populære verden over. 

Likevel er det fortsatt stadig nye aktører som melder seg på racet om brukerne med nye løsninger – og blant de ferskeste nykommerne er norske Pacepilot. 

– Det finnes mange løpeapper, men ingen som gjør akkurat dette, sier Magnus Hasseleid

Han og lillebroren, Fredrik Hasseleid, kommer selv fra en familie der både mor, far og søster rett som det er reiser sammen for å delta i ulike løp. 

Bildet viser hvordan Pacepilot appen ser ut.
Bildet viser hvordan Pacepilot appen ser ut.

Det var da de var på vei hjem fra en dugnad på familiehytta for noen år siden, etter nok en gang å ha vært gjennom den vanlige skravla om ulike frustrasjoner rundt eksisterende løpeapper – at de begynte å leke med ideen om å fikse noe selv.

Resultatet mener de har blitt til en app som helt klart tilbyr noe helt nytt i markedet. 

Skreddersyr trening

Om man gjør et kjapt google-søk, som av og til kan gi en viss oversikt, er det som nevnt null problem å finne nok av apper for løpere. 

Mange tilbyr tjenester som kan kobles opp mot treningsbelter og pulsklokker for å samle og analysere data, andre tilbyr heller eller i tillegg løpe-communities der man kan følge med på egne og andres løp. 

Det brødrene fra Kragerø mener skiller deres app, er at den bruker kunstig intelligens til å skreddersy treningsprogram – og at de har droppet alt mulig annet «dill dall» som gjerne følger med hos andre aktører. 

– Det er flere etablerte som også har løping som sin greie, men om man åpner appen er det ganske mye annet der også. Fra pilateskurs, til salg av capser og community der man skal gi likes og kudos til hverandre, sier lillebror Hasseleid. 

– Til og med vi som «nerder» veldig på dette synes det kan bli litt mye, sier han og ler. 

Enkelt forklart kan Pacepilot, slik som andre apper, kobles opp mot pulsklokker og pulsbånd for å samle data. I tillegg kan brukeren diskutere løping og sitt eget program med en AI-trener. 

Ut fra dataen som blir samlet og tilbakemeldingene AI-treneren får, blir det skreddersydd et treningsprogram som skal hjelpe deg med å oppnå målene. 

– Når brukeren snakker med AI-treneren er det åpenbare likheter med hvordan man kanskje kan bruke Chatgpt, men forskjellen er at Pacepilot har all historikken på deg og alle andre brukere, samt «fine-tunede» modeller for løping, som gjør at den tilpasser seg deg. 

– Det blir ganske likt som å ha en trener, bare uten ansikt – foreløpig, sier Magnus lurt. 

Sagt opp fulltidsjobbene

Begge løpebrødrene har sagt opp trygge jobber for å satse fullt ut på å utvikle appen, som ble lansert for under en måned siden. 

Så langt har appen oppnådd godt over 1000 nedlastninger.

– Så det sildrer sakte, men sikkert inn, sier Magnus. 

Fredrik er den av de med mest kunnskap om AI og koding, selv om han egentlig først og fremst er utdannet som TV-fotograf – og har vært med i store prosjekter som Stjernekamp på NRK. 

Eldstemann Magnus har på sin side bakgrunn innen finans og forretningsutvikling fra det Møller-eide investeringsselskapet Aars. 

I tillegg har de fått inn en tredjemann på teamet, Magnar Wium, som står for backend-utvikling. 

Brødrene er begge ivrige løpere.
Brødrene er begge ivrige løpere.

Klar for konkurransen

Gründerne tror definitivt det ganske snart kan myldre av AI-trenere som Pacepilot, men som vanlig ønsker de konkurransen velkommen: 

– Det er et lite race her og foreløpig har vi ikke sett noen som gjør akkurat det samme, men de kommer garantert, sier Magnus, som legger til at han tror det er plass til flere aktører. 

Han peker på Strava som vinneren blant mange løpe-community apper som har eksistert opp gjennom. 

– Jeg tipper vi kan få den samme konkurransen her. Det er ikke sikkert vi blir vinneren, men da har vi i hvert fall vært med på løpet og lært masse på veien, fortsetter han. 

Hasseleid-brødrene håper på å oppnå rundt 5000 brukere i løpet av 2025.
Hasseleid-brødrene håper på å oppnå rundt 5000 brukere i løpet av 2025.

Målet er å oppnå 5000 i løpet av det første året – som de mener vil være nok til å leve komfortabelt av appen, som finansieres av abonnementsinntekter. 

– Klarer vi det er vi strålende fornøyde. Vi trenger ikke tjene masse penger på dette – det er heller ikke målet vårt. Vi vil bare bygge opp appen og dyrke interessen vi har for teknologi og løping, sier Magnus. 

– Så 5000 er det magiske tallet – da blir konene fornøyde, legger han til og ler i kor med broren. 

– Hva vil dere si er fordelen med å jobbe sammen med brodern? 

– Vi kjenner hverandre godt, og selv om vi diskuterer er vi veldig like som personer med tanke på verdier og hva vi ønsker å oppnå med Pacepilot. Men vi må passe litt på så det ikke bare er dette vi snakker om i familieselskaper. Vi har fått tydelig beskjed og prøver å sitte fra hverandre, svarer Fredrik. 

– Men det hender vi plutselig havner inne på kjøkkenet, legger han spøkefullt til.