Fra venstre: Jon Nordby, Ole Johan Aspestrand Bjerke og Erik Sjølund i Soundsensing (tidligere ION).
Lyd-startup lukker sin første emisjonsrunde med suksess-gründere om bord
Soundsensing fyller opp med 3,2 millioner kroner. – Grunnlaget er lagt for å skalere, sier gründeren.
Selskapet utvikler et nytt sensorsystem for støy og landet tidligere i år en avtale med Justisdepartementet og Politiets nye nasjonale Beredskapssenter i Ski.
Soundsensing har også inngått flere betalte pilotavtaler det siste året, deriblant med Oslo kommune, Asplan Viak, Malling & Co og NMBU.
Nå henter teamet 3,2 millioner kroner, herunder 2 millioner kroner i et oppstartslån fra Innovasjon Norge, til en verdsettelse på 11,5 millioner kroner.
Selskapet fikk i fjor én millioner kroner fra Forskningsrådets STUD-ENT-ordning.
– Planen nå er å ta steget fra vellykkede piloter, til gode, kommersielle kundeforhold, sier gründer og daglig leder Ole Johan Aspestrand Bjerke.
Gründere investerer
På eiersiden står nå engleinvestor Trond Riiber Knudsen, Payr-gründer Espen Einn, Erlend Bolle, CTO i Airthings, og Unloc-gründer Kris Riise. Det gjør også Itera-sjef Kristian Enger og Selmer-partner Remi Dramstad, blant flere.
– Vi er takknemlige for den solide gjengen vi har fått med oss som investorer, sier Aspestrand Bjerke og legger til:
– Den ekstra kapitalen gjør at vi kan tillate oss å fordele tiden vår 80/20 mellom «core» og «explore», og vi har to nøye utvalgte, super-spennende «explore»-piloter i pipen, røper gründeren overfor Shifter.
Einn er inne både som investor og styremedlem. Han skal blant annet bistå med styre- og selskapsstruktur, fundraising, salg og merkevarebygging.
– Soundsensing er et unikt selskap med stort potensiale, god timing og handlekraftig team. Og det viser seg i A-laget av pilotkunder og overtegning i investeringsrunden, sier Einn til Shifter.
– Videreføre kompetansen
Riise mener Soundsensing har et enormt potensial internasjonalt.
– Å forstå lyd er en stor kostnad for mange industrier fordi det veldig manuelt. Soundsensing utvikler teknologi som hjelper spesialister med effektivt å forstå lydbildet. Det har et enormt potensiale internasjonalt, sier han til Shifter.
Riise understreker at teamet også er «utrolig dedikerte» til oppgaven, noe som til syvende og sist var avgjørende i valget om å investere i selskapet.
– Jeg er veldig takknemlig for å ha kommet i en posisjon hvor jeg kan bidra til neste generasjons gründere. Jeg har selv erfart å stå helt alene i hverdagen med et enormt ansvar. Det er ekstremt viktig at vellykkede og erfarne gründere viderefører kompetansen og hjelper unge førstegangs gründere, som investorer og rådgivere, sier han og legger til:
– Det gjør meg skikkelig glad å se at dette skjer mer og mer i Norge. Det betyr at vi bygger en sterk kultur for innovasjon, og da har vi mye inspirerende å se frem til.