Daglig leder Åsmund Furuseth og styreleder Eilert Hanoa i Kahoot etter børsnotering. Foto: Per-Ivar Nikolaisen
Daglig leder Åsmund Furuseth og styreleder Eilert Hanoa i Kahoot etter børsnotering. Foto: Per-Ivar Nikolaisen

Nå går Kahoot i pluss i driften

Endelig er edtech-selskapet cashflow-positiv.

Publisert Sist oppdatert

Det melder selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

Selskapet økte fakturerte inntekter i 4. kvartal 2019 til 5,3 millioner dollar, en vekst på 216 prosent fra året før. De hadde også positiv cashflow på 1,1 million dollar i fjerde kvartal.

Det har vært knyttet spenning til Kahoot det siste året, etter oppkjøp av læringsspillene Dragonbox og Poio, i tillegg til børsnoteringen i oktober.

Den gang daglig leder Åsmund Furuseth sa til Shifter da selskapet gikk på børs at planen var å bli cashflow positiv i fjerde kvartal.

– Da kan vi jobbe med det som utgangspunkt, for å akselerere og skalere opp og få den veksten vi ønsker i inntjening, sa Furuseth.

Han fortalte også at selskapet planla flere oppkjøp i tiden fremover.

Les også: Kahoot-tallenes uklare tale: Flest er ikke best

I desember ga Furuseth stafettpinnen videre til Eilert Hanoa, som tok over som daglig leder, mens Furuseth gikk inn i CPO-rollen.

Selskapet viser også til en økning i aktive og betalende brukere. Fra 120 000 brukere i fjerde kvartal 2018, nådde selskapet 170 000 betalende kunder før jul. Av disse skal 152 000 brukere være fra Kahoot, mens resten er fra oppkjøpsspillet Dragonbox.

Kahoot har også hatt en fin første høst på børsen, og aksjen har steget fra en start på 40 kroner, til en topp på over 71 kroner i forrige uke, som gjordet at selskapet fikk en verdi på over en milliard dollar.