Adam Scheuring er inne i noen av landets heteste tech-selskaper, samtidig som han selv er gründer igjen i klimastartupen Variable.
Adam Scheuring er inne i noen av landets heteste tech-selskaper, samtidig som han selv er gründer igjen i klimastartupen Variable.

Seriegründer Adam Scheuring har satset exit-pengene på startups fremfor børs: Går inn grytidlig og treffer likevel gang på gang

En solid dose idealisme, blandet med magefølelse og psykologi, har gitt ham selskaper som har mangedoblet seg i verdi, et av dem kanskje mer enn hundregangeren. Shifter har fått et innblikk i valgene bak Adam Scheurings portefølje.

Publisert Sist oppdatert

Han kunne ha plassert pengene i aksjer og eiendom, men etter at Adam Scheuring solgte selskapet sitt Loop Health i 2015, har han gått mer eller mindre "all in" i startups.

– Mange av investorene som gikk inn på børsen den gangen har jo hatt en fantastisk verdiutvikling, men det ville ikke du?

– Jeg har en venn som er omtrent 20 år eldre enn meg. Han gjør det svært godt, og har et flott hus ved stranden i Los Angeles. Han sier at jeg er «90 prosent idealist og 10 prosent kapitalist», og at han er «80 prosent kapitalist og 20 prosent idealist». Det oppsummerer vel hvorfor jeg gjør dette, sier Scheuring.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her