Unloc inngår sin hittil største avtale - og utvider til Benelux
Henter samtidig kompetanse fra Google og Goldman Sachs.
I løpet av en toårsperiode har oppstartsselskapet Unloc, som utvikler løsninger for digitale nøkler, inngått store avtaler med flere av landets største eiendomsaktører, deriblant Obos, Selvaag og Usbl.
Denne uken landet selskapet sin hittil største distribusjonsavtale, gjennom et nasjonalt samarbeid med den landsdekkende boligforvalteren BBL Pivotal, som har 10.000 borettslag, 340.000 boliger og 634.000 medlemmer.
Partene vil ikke kommentere hva avtalen betyr i kroner og øre.
– Men det er helt klart verdifullt når BBL Pivotal ønsker å åpne dører for 634.000 nordmenn. Vi har en inntektsfordeling sammen med våre kunder. Det betyr at vi lykkes bare når kundene våre lykkes. Dermed har vi et ekstremt tydelig insentiv om å perfeksjonere produktet, slik at det passer perfekt for kundene våre sine egne kunder og sluttbrukere. Det er en modell vi har skikkelig tro på, sier Kris Riise, gründer og daglig leder i Unloc.
«Fase to»
Han forteller at selskapet i 2020 har lagt særlig vekt på å sette sammen en skalerbar infrastruktur for både salg og teknologi.
– Unloc er designet for å selges til og via store partnere. Vi har avtaler på plass med store aktører som OBOS og BBL Pivotal i Norge og HSB i Sverige, samt de største låsleverandørene i Europa. Med dem ser vi at vi har dekket så å si hele det private eiendomssegmentet i Norge, og vi begynner å posisjonere oss likt i Sverige, så nå er målet om bli verdens digitale nøkkelknippe virkelig innen rekkevidde, sier Riise.
Nå går selskapet inn i det de kaller «fase to».
– 2021 blir året hvor vi fokuserer på utrulling og bred adopsjon, noe vi gleder oss veldig til!
Ut av Norden
En del av denne fasen, er ekspansjon ut av Norden. Unloc har nylig registrert et datterselskap i Belgia, som skal operere i alle Benelux-landene. Avdelingen skal ledes av Martin Skou, som har mange års erfaring med å bistå nordiske programvareselskaper med salg og utvidelse i Belgia, Nederland og Luxembourg.
– Benelux har veldig mange like problemstillinger som oss i Norden når det kommer til fysiske nøkler. Vår ambisjon er å hjelpe store selskaper slik at de kan erstatte nøkkelfriksjon med hverdagsmagi, på samme måte som blant annet OBOS og BBL Pivotal gjør i Norge. De flytter helt enkelt nøklene sine over på mobilen, sier Riise.
Ansetter fra de store
For å skyte ytterligere fart, har Unloc ansatt Marcus Hjelleset. Han kommer fra Google, hvor han var ansvarlig for digital strategi og internasjonal skalering for Fortune 500-selskaper og vekstselskaper som Spotify. Hjelleset er også seriegründer og investor.
I tillegg har Unloc signert Fanny Ehrmann som strategi- og driftssjef. Hun har erfaring fra Goldman Sachs og skal etter planen kartlegge muligheter for vekst inn i nye markeder.
I vår hentet Unloc 25 millioner kroner, til en verdivurdering på 156 millioner kroner. På eiersiden er blant andre Schibsted, Obos og svenske Axel Johnsen.