RESULTAT

Fundingpartner økte inntektene med 150 prosent

Resultatet til fintech-selskapet står omtrent på stedet hvil, med et underskudd på seks millioner kroner. Omsetningen tok seg derimot kraftig opp i fjor.

Gründer og daglig leder i FundingPartner, Geir Atle Bore.
Publisert Sist oppdatert

Det ble gitt folkefinansierte lån for en drøy milliard kroner i Norge i fjor. Nesten halvparten kom fra gründerselskapet Fundingpartner.

Det gir seg til syne på topplinjen til selskapet. I 2021 dro selskapet inn 20,2 millioner kroner, viser årsregnskapet. Til sammenligning omsatte Fundingpartner for 8,1 millioner kroner i 2020.

Samtidig har investeringstakten økt, og dermed kostnadene. Totalresultatet ble et underskudd på 6,1 millioner kroner. Det er tilnærmet identisk med resultatet året før.

– Jeg er kjempefornøyd. Når man klarer nesten 150 prosent økte inntekter, håper jeg styret er fornøyd også. Det er over budsjett. På kost er det også bra. Vi er på god vei mot lønnsomhet, sier Bore til Shifter.

Skal vokse videre og tape mer

Når det er sagt, har han ingen umiddelbare planer om å gå i pluss ennå.

– Men som økonom og «fan» av svarte tall, er det kjekt å se at det går den veien, i stedet for at tapet blir større, sier Bore.

I år har Fundingpartner jekket opp ambisjonsnivået. Gründeren har tidligere gått offensivt ut med en målsetning om å doble fjorårets utlånsvolum i år. Foreløpig ligger selskapet nesten i rute, hevder han.

– Dagens marked gjør det ikke lettere, men vi tracker nesten mot dobling. De siste månedene har gått veldig bra.

Hentet penger rett før fallet

Selskapet satser også på internasjonal ekspansjon, og har i den sammenheng hentet 44 millioner kroner i vekstkapital fra blant andre Schibsted Ventures og storaksjonær DNB. Transaksjonen som ble kjent i februar, priset selskapet til 300 millioner kroner.

Rett etterpå begynte det virkelige fallet i teknologimarkedene verden over, som har dempet risikoapetitten til ventureinvestorene.

– Vi var heldige med timingen, vedgår Bore.

Fundingpartner har med den friske kapitalen en såkalt «runway», altså tidsrommet før kontoen må fylles opp på ny, på to år.

Flere vekstselskaper har sett seg nødt til å utvide denne horisonten ved å kappe kostnader. Klarna varslet denne uka at 10 prosent av staben kommer til å miste jobben.

I Fundingpartner er det ingen slike bekymringer nå.

– Vi trenger ikke senke farten, men vil kanskje gasse på mer. Hvis de vanskelige tidene skulle vare i over et år, vil vi kanskje se på å stramme inn, sier Bore.

Mindre venture, flere lån?

Denne uken deltok Bore på et arrangement i regi av gründerhuben Mesh, hvor tema var lånefinansiering og venturekapital.

Der sa flere av de norske ventureselskapene at de fleste i bransjen kommer til å sitte på hendene fremover. Noen av de største norske venturefondene har signalisert det samme i Shifter.

Bore har som eneste norske aktør (inntil Norselab kommer på banen med sitt varslede kredittfond) satset på såkalt «venture debt», altså lånefinansiering av vekstselskaper.

– Vi har ikke sett noen begrensninger ennå, og har kanskje enda bedre caser nå enn før. Men vi vil kanskje være litt mer forsiktig enn før. Vi tar ikke seks måneders brofinansiering, det må være mer langsiktig enn som så.

Nyheter og innsikt rett i epostboksen

Motta høydepunktene fra Shifters redaksjon direkte i innboksen din.

Hvilken bransje jobber du i?*