Administrerende direktør Ellen Amalie Vold i Norsk Venturekapitalforening og investor Magda Lukaszewicz i Balderton.
Administrerende direktør Ellen Amalie Vold i Norsk Venturekapitalforening og investor Magda Lukaszewicz i Balderton.

Økt appetitt for norsk tech i internasjonal venture

Noen av verdens fremste venturekapitalister satser tungt på norsk teknologi. Særlig på to områder er norske startups «utrolig godt posisjonert», mener Baldertons sjef i Norden, og hinter om nye investeringer med det første.

Publisert

Softbanks ferske milliardinvestering i Kahoot spås å bli et gjennombrudd for norsk teknologi i internasjonal venture. Store fond fra alle verdens hjørner har i lang tid fulgt med på utviklingen her på berget, og nysgjerrigheten er i ferd med å materialisere seg.

Nylig ble det kjent at Peak Capital vil øke investeringstakten i Norden, og etablerer et eget kontor i Oslo. Ikke ulikt det canadiske Arctern gjorde i fjor. I tillegg har tungvektere som Peter Thiels Founders Fund satset penger på strømselskapet Tibber og hybridspillplattformen PortalOne. Sistnevnte har også fanget oppmerksomheten til Coatue Management, med Arielle Zuckerberg i spissen.

Dessuten er Shifter kjent med at venturearmen til storbanken Citi for tiden sonderer oppstartsterrenget i Oslo. Det gjør også Europas ledende ventureselskap Balderton, som har investert i størrelser som Revolut, Betfair og MySQL.

For å lese artikkelen må du ha abonnement på Shifter+

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Årsabonnement på SHIFTER+
3690,- per årBestill her

Månedsabonnement på SHIFTER+
369,- per mndBestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 1290,- per år

Bestill her

Jobber du i en oppstartsbedrift med sårbar økonomi? Kjøp SHIFTER+ til 129,- per mnd

Bestill her